'Durakta Matematik' projesine Çerkezköy de dahil oldu 

Çerkezköy Atatürk İlkokulu öğrencileri, Türkiye'de 81 ilde ve Avrupa'da 5 ülkede yürütülen, uluslararası e-Twinning onaylı 'Durakta Matematik' projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanında bulunan Saat Kulesi'nin y

GÜNDEM 14.11.2019 15:22:00 0

Atatürk İlkokulu öğrencileri dün saat 13.30'da ellerinde tuttukları afişler ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Saat Kulesi'nin yanındaki minibüs durağına geldiler. Öğrencilere, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Atatürk İlkokulu Müdürü Yalçın Memiş, e-Twinning Projesi Çerkezköy Sorumlusu Esra Ak ve öğretmenleri eşlik ederken velileri de durakta beklediler. 

"14 DURAKTA AFİŞLERİMİZİ SERGİLEYECEĞİZ"

İlk olarak e-Twinning Projesi Çerkezköy Sorumlusu Atatürk İlkokulu 3-F Sınıf Öğretmeni Esra Ak, proje ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Ak, "Biz bugün burada Çerkezköy duraklarına e-Twinning projesi ile ilgili durakta matematik broşürlerini asmak için geldik. Bu bizim ilk durağımız. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş'ün, Okul Müdürümüz Yalçın beyin desteği ile burada afişlerimizi astık ve bugün açılış yapıyoruz. Çerkezköy'de 14 durakta afişlerimizi sergileyeceğiz. Amacımız matematiği sevdirmek, güzel çizimler ile matematiğin eğlenceli yönlerini göstermek. O yüzden bugün buradayız. 81 il ve Avrupa'da 5 ülkede yapılıyor şuan bu proje. Çerkezköy'ümüz de dahil oldu çok mutluyuz." dedi. 

MATEMATİĞİN SEVEREK ÖĞRENİLMESİ HEDEFLENİYOR

Matematiğin hayatımızın her alanında olduğunu söyleyen Ak, "Osmaniye Karacaoğlan Ortaokulu Matematik öğretmeni Mukaddes Karip hoca çizimleriyle öğrencilerinde bu keyifli başarıyı yakalayan değerli bir matematik öğretmeni. 'Durakta Matematik' projesi ile de 7'den 70'e hepimizin hayatında matematiğin saklandığı yerleri eğlenceli çizimleriyle yeniden keşfetmemizi, matematiği artık severek, isteyerek öğrenmemizi hedefliyor. Bunun için çevremizdeki duraklara bu çizimleri afişler halinde asarak her yaştan insanların matematik algısını değiştirerek matematiği kitap, okul, öğrenci ve öğretmen dörtgeninden çıkarıp günlük yaşamın artık avantajı haline getirmek istedi. Biz de bu amaca ortak olup Çerkezköy duraklarında afişleri sergileme imkanı bulduk." şeklinde konuştu. 

KISA SÜREDE YAYILDI 

Durakta Matematik projesinin öğretmen camiasında çok beğenildiğini ve çok kısa bir sürede yayıldığını da kaydeden Ak, "81 ilden öğretmenler, projeye dahil olmak birlikte yürütmek istediler. Bunun üzerine proje ulusal olmaktan taştı, uluslararası e-Twinning onayı alarak uluslararası bir projeye dönüştü. Durakta Matematik projemiz her yerde hayata geçtikçe matematik fobi olmaktan çıkıp hobi olacaktır. Bu da matematiği hak ettiği sevgiyle buluşturacak gerçek başarıdır." ifadelerini kullandı. Esra Ak'ın bilgilendirmesinin ardından öğrenciler 'Durakta Matematik diyoruz' isimli şarkıyı seslendirdiler. Daha sonra durağın açılış kurdelesi kesilerek projenin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.  

Haber / Buse SERİN