Tekirdağ'da 13 Kasım Kurtuluş Resepsiyonu 

Tekirdağ'ın Kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Kasım Resepsiyonu düzenlendi.

GÜNDEM 14.11.2019 14:23:00 0
Tekirdağ

Süleymanpaşa'da bir otelde düzenlenen resepsiyona Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, il protokolü, büyükşehir belediyesi daire başkanları ve STK'lar katıldı.

"ÇAĞDAŞLAŞMA MÜCADELESİDİR"

Resepsiyon, Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Ardından, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak açılış konuşması yaptı. Başkan Albayrak, "Bugün 13 Kasım, güzel Tekirdağ'ımızın Kurtuluş Bayramı. Hepimiz için mutlu, gururlu ve onurlu gün. Güzel Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutluyor olmanın mutluluğunu siz değerli vatandaşlarımızla paylaşıyorum. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde özgürlük ve bağımsızlık uğrunda mücadele eden milletimiz, Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır. Kurtuluş Savaşı tarih sayfalarına altın harflerle yazılan şanlı bir kahramanlık destanıdır. Bu şanlı zafer, özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla taçlandırılmıştır. Cumhuriyet'le birlikte cehalete, geri kalmışlığa ve yoksulluğa karşı seferberlik başlatılmıştır. Bu seferberlik; ekonomi, eğitim, sağlık, ulaşım, bilim, teknoloji, kültür, sanat ve alanlarında kalkınma ve çağdaşlaşma mücadelesidir. 

"HEP ÖN SIRALARDA YER ALDI"

Cumhuriyet değerlerine bağlı ve Atatürk sevdalısı Tekirdağ halkının, ülkemizin kalkınma mücadelesinde hep ön sıralarda yer aldığını ifade eden Albayrak, "Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak üstlenmiş olduğumuz büyük görev ve sorumluluğun bilinciyle Ata'mızın çizdiği yolda yürümeye ve halkımıza her alanda en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Güzel Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Kurtuluş Bayramı coşkusunu yaşayan siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, güzel Tekirdağ'ımızda hep beraber daha nice güzel günler görebilme ümidiyle saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu. 13 Kasım Resepsiyonu, Albayrak'ın konuşmasının ardından halk dansları gösterisi ve Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile sona erdi.

Haber / Yakup KARATEPE