'Kasada koyun var' dediği kamyondan kaçak göçmen çıktı

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı yol uygulamasında şüphe üzerine durdurduğu kamyonun kasasında 69 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenleri yurt dışına kaçırmak içi

GÜNDEM 13.11.2019 17:05:00 0

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Muratlı Ballıhoca Mahallesi’nde ‘şok yol kontrol ve araması’ kapsamında yaptığı kontroller sırasında şüphelendikleri ve plakası belirlenen üzeri brandayla kapalı kamyonu durdurdu.

 

“KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YÜKLÜ” DEDİ

 

Sürücü M. D. ile beraberinde bulunan 1 kişinin paniğe kapıldığını fark eden Jandarma, kamyonda ne olduğunu sordu. Sürücü de ‘Küçükbaş hayvan yüklü’ dedi. Sürücü M.D.'ye inanmayan Jandarma ekipleri, brandayı açtıklarında çok sayıda kaçak göçmen ile karşılaştı. Kasada tıklım tıklım seyahat eden ve Pakistan, Afganistan, Nepal, Bangladeş ve Hindistan uyruklu oldukları ortaya çıkan 69 kaçak göçmenin, Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yaptıkları belirlendi.

 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Yapılan aramalarda kamyon kasasında 30 Pakistan, 28 Afganistan, 6 Nepal, 4 Bangladeş ve 1 Hindistan uyruklu 69 kaçak göçmen yakalanırken, kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı iddiasıyla 2’si öncü olmak üzere M.D., B.D., C.B. ve S.B., 4 kişi gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 1 adet şişme bot, 1 takım bot küreği ve 1 adet pompa ele geçirildi. 2 ayrı araca Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince el konuldu.

 

‘YÜKLÜ MİKTARDA PARA VE HAT ÇIKTI’

 

Organizatörlük yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan M.D., B.D., C.B. ve S.B’nin yapılan üst aramalarında ve araçlarındaki aramalarda, 8 adet cep telefonu, 6 adet Gsm hattı ve üzerlerinde ise 9 bin 900 dolar, 2 bin Euro ile 21 bin lira para bulundu. Gözaltına alınan 4 kişi Jandarmadaki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilirken, yakalanan toplam 69 kaçak göçmen ise İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

 

Haber / Murat YAYIN