'19'dan çok önce, 23'ten Sonsuza'  

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında "19'dan çok önce, 23'ten Sonsuza Senfonik Destan" isimli konser düzenledi.

GÜNDEM 12.11.2019 15:59:00 0

Konser, Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Konsere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile eşi Gülseren Albayrak, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, protokol üyeleri ve sanatseverler katıldı. 

 DÖNEM ŞARKILARI SESLENDİRİLDİ

Özgün müziklerini şef Musa Göçmen'in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in yazdığı eserde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde 1919'dan çok önce oluştuğu ve 1923'ten sonsuza kadar uzanacağı, dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatılıyor. Şef Musa Göçmen'in yönettiği senfonik orkestra konserinde ayrıca, dramatik anlatıya özgün bestelerin yanı sıra Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir'in Kavakları, Bu Gece Gelem Size Yar, Kimseye Etmem şikayet gibi dönem şarkıları da seslendirildi.

'HARİKA VE DESTANSI BİR DİL'

Konser sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şef Musa Göçmen ile Devlet Sanatçısı ve Müzisyen Boğaçhan Sözmen'e çiçek vererek tebrik etti. Albayrak, "Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde nasıl oluştuğunu, harika ve destansı bir dille bizlere yansıtan bu eserin oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özel günlerimizde bu tür anlamlı etkinlikleri Tekirdağlı vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

 

Haber / Ozan URTEKİN