Afet toplanma alanlarına internetten ulaşılabiliyor

Tekirdağ'da afet toplanma alanları ve geçici barınma alanları 2018 yılından Tekirdağ Büyükşhir Belediyesi'nin internet sistemi üzerinden yayınlanıyor. 

GÜNDEM 11.11.2019 17:15:00 0
Afet toplanma alanlarına internetten ulaşılabiliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, afet.tekirdag.bel.tr sitesi üzerinden il genelinde afet toplanma alanları ve geçici barınma alanlarını 2018 yılından beri yerinde tabela ve internet sistemi üzerinden yayınladığını belirten yetkililer “Ayrıca vatandaşların yapılarına bilgi amaçlı kullanım formları asıldı.İl genelinde olası bir afet durumunda meydana gelebilecek hasarları en aza indirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, önceden belirlediği afet toplanma alanları ve geçici barınma alanlarına harita ile birlikte afet.tekirdag.bel.tr sitesi üzerinden ulaşabiliyor” dedi. 

BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİNDE YER ALIYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Tekirdağ’ın birinci dereceden deprem bölgesi üzerinde yer aldığını anımsatarak “Başta deprem olmak üzere olası afetlere karşı gerekli tedbirleri almak amacıyla Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığını kurduk. Geride bıraktığımız beş yılda önemli çalışmalara imza attık. Temennimiz Tekirdağ'da hiçbir zaman doğal afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak bir her koşulda tedbirli ve hazırlıklı olmak durumundayız” dedi. 

VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Halkın bilinçlendirilmesini önemediklerini kaydeden Albayrak, vatandaşlara afet.tekirdag.bel.tr adresi üzerinden evlerine en yakın afet toplanma alanları ve iskân sahalarının yerlerini öğrenmeleri çağrısında bulundu. 

Haber / Menşure KARDEŞ