Bin 111 fidan dikerek geleceğe nefes oldular 

Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında, Türkiye genelinde 2 bin 23 noktada 11

GÜNDEM 11.11.2019 15:30:00 0
Bin 111 fidan dikerek geleceğe nefes oldular 

 

'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası ile ülke genelinde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye duyarlılığı arttırmak amaçlanıyor. Proje kapsamında Çerkezköy'de dün saat 11.00'de, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (ÇOSB) tarafından, Kavakdere mevkiinde bulunan ÇOSB Ağaçlandırma Sahası Sağlık Bandı bölgesinde, bin 111 adet fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu. 

30 BİN METREKARE ALANI FİDANLAR SÜSLEDİ

Fidan dikme etkinliği 30 bin metrekare alanda yapıldı. Etkinliğe, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk, Orman İşletme Şefi Gökmen Mavi ve ÇOSB Ortaokulu 5-A ve 5-B sınıfı öğrencileri, ÇOSB Ortaokulu Müdürü Müge Alaoğlu Metin ve sınıf öğretmenleri katıldı. Fidan dikme etkinliğinde ilk fidanı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban dikti. Ardından öğrenciler görevliler eşliğinde fidan dikerek geleceğe nefes oldular. Görevlilerin yardımıyla fidanlarını toprakla buluşturan öğrenciler, fidanlar hakkında sorular da sordular. 

 

 

"BÜYÜK BİR MUTLULUK"

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlikte yer almaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Türkiye genelinde ağaçlandırma faaliyeti var. 11 milyon fidan dikilecek, Guinness rekorlarına girmesi düşünülüyor. Sadece 11 milyon ile de kalmıyor, bakanlığımızın açıklamalarına göre 13 milyon fidan dikiliyor. Bu sabah ilçemiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi'nde fidan diktik. Şimdi de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde birlikte fidan dikiyoruz. ÇOSB Ortaokulu öğrencileri ile buradayız. Bin 111 fidan şuanda dikiliyor. Bu büyük bir mutluluk tabii ki bizim için. Çünkü Çerkezköy sanayi bölgesi. Ne kadar çok ağaçlandırırsak o kadar alanın daha temiz olacağını düşünüyoruz. Bunun için ben başta Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler olmak üzere emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum ve bütün vatandaşlarımızı da fidan dikmeye davet ediyorum." dedi. 

 

 

"BUGÜNE KADAR 120 BİN TANE AĞAÇ DİKTİK"

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de, "Biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak bakanlığımızın bu kampanyasına bin 111 fidan ile katkıda bulunmak istedik. Biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak bugüne kadar tam 120 bin tane ağaç diktik. Gerek bölgemizde, gerek otoban girişlerinde ve bize yer tahsis edildikçe bu ağaç dikme işlemine devam ediyoruz. ÇOSB gerçekten yeşillikler içerisinde, çok güzel bir bölge ve biz de bunu korumaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR BELGELERİNİN VERİLMESİ İLE SON BULDU 

Fidan dikme etkinliği, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay tarafından öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. 

Haber / Buse SERİN