Bolca Ana Yemekhanesi kapılarını öğrencilere açtı

Trakya Üniversitesi'nin, her gün yaklaşık 7 bin kişiye yemek hizmeti veren Bolca Ana Yemekhanesi'nin mutfağı, yemeklerin ne şartlar altında hazırlandığının görülmesi amacıyla kapıların

GÜNDEM 11.11.2019 15:26:00 0
Bolca Ana Yemekhanesi kapılarını öğrencilere açtı

Her gün farklı öğrenci topluluklarının ziyaret edeceği mutfağın ilk ziyaretçileri Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu öğrencileri oldu. Öğrenciler mutfağı gezerek yemekhanede çalışan ekibin, mutfakta çalışma şartlarına uygun olup olmadığını yerinde görerek, yemeklerin nasıl bir ortamda hazırlandığını öğrendi. Ayrıca öğrenciler kullanılan malzemeler hakkında çalışanlardan bilgi aldı.

"İYİ ŞARTLARDA HİZMET VERDİĞİNİ GÖRDÜK"

Trakya Üniversitesi Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu Başkanı Ömrüm Ergüven, “Buraya gelmeden önce burasıyla ilgili sterilizasyon ve saklama koşulları ile ilgili kaygılarımız vardı ve bunu dile de getiriyorduk. Ancak buraya geldikten sonra yemekhanenin oldukça iyi şartlarda hizmet verdiğini gördük. Trakya Üniversitesi, öğrenci topluluklarına verdiği destekle 'Sosyal Üniversite' olarak öğrencilerin aklında yer edindi. Okulumuzun yemekhane gibi yönetimi zor olan bir biriminde bile şeffaflık ilkesiyle hareket edip öğrencileri bilgilendirmesini çok doğru buluyorum. Ayrıca öğrencileri destekleyen ve onların isteklerine cevap veren Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na gönülden teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

"YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR"

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen de, “Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak, öğrencilerimizin, onlara sunduğumuz yemeklerin ne şartlar altında hazırlandığını görmelerinin en büyük hakları olduğunu düşünüyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak bu projeyi başlattık. Her gün farklı bir öğrenci topluluğumuzun üye öğrencileri, Bolca Ana Yemekhanemize gelerek mutfaklarımızı geziyor, bilgiler alıyor, yemeklerin ne şartlar altında hazırlandığını kendi gözleriyle görüyor. Ziyaretler sırasında öğrenci arkadaşlarımızın tüm sorularını yanıtlıyor, onların önerilerini dikkatle dinliyor ve gerekli aksiyonları alıyoruz. Amacımız yemek kalitemizi her geçen gün daha da artırmak. Trakya Üniversitesi’nin her alandaki şeffaflık anlayışının önemli bir yansıması olan bu uygulama, öğrencilerimizden yoğun ilgi görüyor. Dileğimiz, tüm öğrencilerimizin, akıllarında en ufak bir soru işareti olmadan, yemeklerini gönül rahatlığı ile yemeleri." ifadelerini kullandı.

Haber / Buse SERİN