Taekwondo Turnuvası'nda mücadele ettiler

Malkara Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural Taekwondo Turnuvası'nın bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. 

GÜNDEM 11.11.2019 15:23:00 0
Taekwondo Turnuvası

Malkara  14 Kasım Spor Salonu'nda,  Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural anısına Minik Altı Erkekler (22-kg / 25-kg ), Minik Altı Bayanlar (22-kg / 25-kg), Minik Erkekler (27-kg / 30-kg / 33-kg / 36-kg / 45-kg / 49-kg), Minik Bayanlar (27-kg / 30-kg / 33-kg / 36-kg / 45-kg / 57-kg), Yıldız Bayanlar (41-kg / 44-kg / 47-kg / 59-kg), Yıldız Erkekler (37-kg / 41-kg / 45-kg / 59kg), Genç Erkekler (51-kg / 55-kg / 63-kg ) ve Büyük Erkekler (58-kg / 80-kg / 87-kg) kategorilerinde düzenlenen turnuvaya 5 ilden 23 kulüp ve toplam 208 sporcu katıldı. 3. Geleneksel Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural Taekwondo Turnuvası’na; Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, İYİ Parti Malkara İlçe Başkanı Şencan Pakalpakçıl, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Gökhan Doğan, basın mensupları ve sporcuların aileleri katıldı.  

“ŞEHRİMİZ İÇİN FARKLI ANLAMLAR TAŞIYOR”

Turnuvanın açılışında konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Bu turnuva bizim için ve şehrimiz için farklı anlamlar taşıyor. Bu yüzden ben katılan destek olan her sporcuya, her eğitmene, her kulübe teşekkür ediyorum. Bu amaçlardan bir tanesi şehrimizde bireysel sporlarla uğraşan emek harcayan, çaba sarf eden sporcularımız, sporcu eğitmenlerimiz, hem de sporcularımıza destek olan velilerimizin ne aşamada olduğunu görmek bizler için önemliydi. Bunu şehrimize göstermek için önemliydi.” dedi. 

“EN BÜYÜK AMAÇ ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ YAŞATMAK”

Yurdakul, “Turnuva’nın en büyük amacından biriside Diyarbakır’da şehit olan kardeşimiz Selim Vural’ın anısını ve ismini yaşatmak. Özellikle Malkara dışından gelip turnuvaya katılarak şehidimizin isminin yaşamasına katkı sağlayan, şehidimizi onurlandıran, tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bizler vatanı için şehit olan Selim Vural kardeşimizi hiç bir zaman unutmayacağız ve adını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca Vatanımız için canını hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum. 3. Geleneksel Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural Taekwondo Turnuvası’na katılan tüm sporculara ve spor kulüplerine başarılar diliyorum.”diye konuştu.

BAŞARILAR DİLEDİ

Malkara Kaymakamı Erkan Karahan da 3. Geleneksel Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural Taekwondo Turnuvası’na katılan tüm sporculara ve kulüplere başarılar diledi. Turnuvanın koordinatörlüğünü üstlenen  Taekwondo Milli Takım Antrenörü Gökhan Fındık da “Malkara’da bu organizasyonların kalitesi artarak devam edecek ve bölgemizde, sportif başarıların artmasına da büyük katkıda bulunacaktır. Aynı zamanda da, bu işe gönül vermiş, amacı yalnızca, bu spora hizmet etmek, bölgemizde bu sporun başarı çıtasının yükselmesini sağlamak olan, sporcu ve antrenörleri de bir araya getirerek, hem kaynaşmayı, hem de yeni fikirlerin ortaya çıkmasını da sağlayacaktır.” diye konuştu.

MADALYA VE KUPALARI TAKDİM EDİLDİ

Malkara Belediyesi 3. Geleneksel Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural Taekwondo Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ve turnuvaya katılan kulüplerin temsilcilerine Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Malkara Kaymakamı Erkan Karahan tarafından madalya ve kupaları takdim edildi.

Haber / Yakup KARATEPE