81 yıldır özlemle arıyor, sonsuz saygıyla anıyoruz

Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 81. yılında tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı ve Çerkezköy'de de da sevgi, saygı, özlem ve

GÜNDEM 10.11.2019 17:43:00 0
81 yıldır özlemle arıyor, sonsuz saygıyla anıyoruz

 

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yılında Kapaklı Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma programı çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde Kapaklı’da hayat durdu. Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumunun ardından anma programı Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Havran Kaya Sökmen, “Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan Büyük Önder, yüzyıla değil bin yıla damgasını vurmuştur. Yüzlerce yılda bile başarılması zor olan icraatları kısacık yaşamına sığdırmıştır. Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır” dedi. 

 

 

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARI SESLENDİRLER 

Cumhuriyet İlkokulu 3/B Sınıfı öğrencileri tarafından Atatürk’ün hayatından kesitlerin anlatılmasının ardından 4/B sınıfı öğrencileri de ‘Bir Resim Yap Çocuğum’ isimli şiiri okudu. Ellerinde tuttukları resimleri bir araya getirerek Atatürk portresi oluşturan öğrenciler de büyük alkış aldı. 3/F ve 4/C sınıfı öğrencilerinin Ata’nın sevdiği şarkıları seslendirmesinin ardından etkinlikler 4/E sınıfı öğrencilerinin 10 Kasım Oratoryosu ve 4/A sınıfı öğrencilerinin ‘Son Balo’ isimli gösterisi ile devam etti. 2/F sınıfı öğrencilerin ‘Ata’ya Veda’ isimli performansı da ilgiyle izlendi. 

 

 

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Etkinliklerin ardından okul adına Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu tarafından okula katkılarından dolayı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür plaketi verildi. Etkinliğin düzenlenmesi ve konferans salonunun yapımında emeği geçenlere de plaket verildi. 

09:05’TE HAYAT DURDU

Atamızın aramızdan ayrılışının yıldönümünde Çerkezköy’de de anma programı düzenlendi. Program Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlarken, Ata’mızın aramızdan ayrıldığı 09:05’te ise hayat durdu. Sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, araç sürücüleri de araçlarından inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunma programı sona ererken program saat 09:30’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde devam etti. 

"TAM 81 YIL GEÇTİ"

Buradaki anma programı da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu "Çok yönlü ve üstün kişilikli bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının üzerinden tam 81 yıl geçti. Her fani gibi oda payına düşeni yaşadı. Atatürk’ün 'Ben gerektiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim. ' sözü, vatanını ne kadar sevdiğinin, göstergesidir. Mustafa Kemal, ileriyi gören bir liderdi. Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra, ortaya çıkan tehlikeli durumu ilk o görüp, milletinin dikkatini çekti. Bunun yanı sıra Erzurum Kongresi'nde 'vatanın bölünmez bir bütün olduğunu' tüm dünyaya ilan etti. Sakarya Savaşı sırasında söylediği: 'Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz.' sözü ve ayrıca 'Yurt toprağı! Sana her şey feda olsun. Kutlu olan sensin. Senin için fedaiyiz.' Sözleri, onun vatan sevgisini ve kararlılığını göstermektedir." dedi. 

"TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLARDI"

Mustafa Kemal'in idealist bir lider olduğunu ifade eden Selimoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylümüze, askere, polise, öğretmenlere, sanatçılara, sporculara, Türk kadınına, çocuk ve gençlere. Kısacası toplumun tüm kesimlerine, değer vermiş ve destek olmuştur. Onun; 'Benim için en büyük makam ve ödül, Türk Milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır.' sözü de bunun bir göstergesidir. Tarihte büyük devletler kuran ve yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk milletinin, büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inandı ve bunun için çabaladı.” dedi. Atatürk ilkeleri ve inkılaplarının; Türk milletinin ihtiyaçlarından doğan, gerçekçi, milli ve yenileşmeye açık, çağdaş bir sistem kurmayı amaçladığını kaydeden Selimoğlu, O, 96 yıl önce kurduğu, bizim de yükseltmek zorunda olduğumuz pırıl pırıl Cumhuriyeti ve ilkelerini bırakarak, sonsuzluğa göçtü. Yolundan ayrılmayacağımızı vurgulayarak, onun büyük hatırası önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz." ifadelerini kullandı. 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Anma programında ilçe genelinde yapılan, '10 Kasım Atatürk'ü Anma' temalı resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli tarafından ödülleri verildi. Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırladığı 'Atatürk'e vefa' adlı orotoryo ilgiyle izlendi. 

Haber / Buse SERİN – Emre BOZ