200 araç lastiğini ateşe verdiler

Malkara'da bir tarlada, içindeki tellerini almak için araç lastiklerini ateşe verip yaktılar. Yangının ihbarını vererek incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Bu lastik yakma şekli vatana

GÜNDEM 10.11.2019 13:39:00 0
200 araç lastiğini ateşe verdiler

Yangın, ilçeye bağlı Kuyucu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir işletme tarafından Kuyucu Mahallesi’nde bir tarlada lastikler istiflendi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, tarlada istiflenmiş olarak bulunan yaklaşık 200 atık lastiği ateşe verdi. O sırada oradan geçmekte olan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul alevleri görünce olay yerine gitti ve durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından alevler kontrol altına alındı. Lastiklerden çıkan duman ve koku ilçe merkezinden de hissedildi. 

‘VATANA İHANETİN BAŞKA BİR ŞEKLİDİR’

Bu olayın vatana ihanetin başka bir şekli olduğunu söyleyen Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Kuyucu Mahallemizin yakınlarında depolanmış lastiklerin yandığını öğrendik. İtfaiye ekiplerine haber verdik. Şuan müdahale ediyorlar. Çevreye verilen zarar haricinde başka bir zarar yok. Düzensiz depolama yapan şahıs veya firmalarla ilgili gerekli yaptırımlar uygulanacak. Çevre çocuklarımıza ve geleceğe bırakacağımız en önemli mirastır. Bu lastiklerin içindeki telleri almak için burada lastikleri yakan arkadaşların da biraz daha çevre bilinciyle hareket etmesi lazım. Vatana ihanetin başka bir şeklidir.” dedi. Yapılan incelemede araç lastiklerinin içinde bulunan hurda tellerinin alınması için yakıldığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber / Murat YAYIN