Şehit Dinçer Ersoy kabri başında anıldı

Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım 2012'de düşen helikopterde şehit düşen 17 askerden birisi olan Jandarma Özel Harekat Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy, ölümünün 7. yılında Çerkezköy Ş

GÜNDEM 10.11.2019 12:30:00 0
Şehit Dinçer Ersoy kabri başında anıldı

Dün saat 10.30’da Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen anma programına, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şehit annesi Nilüfer Hatun Ersoy, şehit babası Mustafa Ersoy, şehit Dinçer Ersoy’un kardeşleri Devrim Ersoy ve Dursun Ersoy, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Ercan Küçük, okul öğretmenleri ve öğrencileri ile Ersoy ailesinin yakınları katıldı.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZ ADINIZI SONSUZA KADAR YAŞATACAK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Ercan Küçük, sözlerine Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiirinden dizeler okuyarak başladı. Küçük “Ey yiğit şehidim, Dinçer’im. Sen gidince buralardan sanma ki unutur seni bu şehir, bu insanlar. Bütün şehitlerimiz başımızın tacıdır. Her zaman yüreğimizde yaşıyorsunuz. Binlerce öğrencinin yüreğinin attığı, adını verdiğimiz okulumuzda sizin gibi vatanına bağlı, Cumhuriyetimize sahip çıkan Dinçer’ler yetişecek. Türk milletinin bağrında yanan özgürlük ateşini söndürtmediniz, hürriyet meşalesini siz de gururla taşıdınız. Bu ülkenin düşmanlarının inadına sizin adınızı sonsuza dek yaşatacak çocuklarımız.” dedi. 

“ŞEHİTLER ÖLMEZ”

Şehitlerin ailelerine de sabırlar dileyen Küçük, “Şehitler ölmez. Sizler Allah’ın sevgili kulusunuz şehidim. Peygamberimize yakın olacaksınız. Sizler korudunuz bu ülkeyi canınızı feda ederek. Mertebeniz şanlı olacak şehidim. Bugün bu ülkede böyle rahatça nefes alıp özgürce yaşıyorsak siz güzel insanlarımız, şehitlerimiz sayesindedir. Sen ölmedin şehidim. Her zaman yüreklerde milyonlarca defa doğdun ve kalbimizde yaşıyorsun. Allah sizden razı olsun, Allah rahmet eylesin. Ruhunuz yaş olsun” dedi.  

DUALARLA ANILDI

Öğrencilerden Arda İnan’ın şehit Dinçer Ersoy’un özgeçmişini okumasının ardından Emre Geriş de “Komandonun Vasiyeti” isimli şiiri okudu. Emir Tan’ın “Selam Şehitler” isimli şiiri okumasının ardından Begüm Harmankaya da şehit Dinçer Ersoy’un kendisinin yazdığı dörtlüğü okudu. Okul müdürü Ercan Küçük tarafından şehit annesi Nilüfer Hatun Ersoy ve şehit babası Mustafa Ersoy’a çiçek takdim edilmesinin ardından katılanlar şehit Dinçer Ersoy’un kabrine kırmızı karanfiller bırakarak O ve tüm şehitler için dua etti. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU