Öğrencilere sınav kaygısı ve baş etme yöntemleri anlatıldı 

Malkara Kent Konseyi Başkanlığı'nca düzenlenen konferansta Belediye Akademisi Psikoloğu S. Özge Kasırga tarafından ilçedeki lise son sınıf öğrencilerine 'sınav kaygısı ve baş etme yönteml

GÜNDEM 8.11.2019 16:11:00 0
Öğrencilere sınav kaygısı ve baş etme yöntemleri anlatıldı 

Malkara Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda sınava girecek öğrenciler için önem taşıyan konular hakkında bilgiler veren Psikolog S.Özge Kasırga, öğrencilerin sınav zamanı yaklaştıkça kaygılandıklarını, bu yoğun kaygının başarıyı düşürdüğünü belirtti.

‘SINAV KAYGISININ BELİRTİLERİ NEDİR VE NASIL BAŞA ÇIKILIR?’

Psikolog S. Özge Kasırga, sınav kaygısının belirtilerinin huzursuzluk, endişe, tedirginlik, sıkıntı, başarısızlık korkusu, çalışmaya isteksizlik, mide bulantısı, taşikardi, titreme, ağız kuruluğu, iç sıkıntısı, terleme, uyku düzeninde bozukluklar, karın ağrıları vs. dikkat ve konsantrasyonda bozulma, kendine güvende azalma, yetersiz ve değersiz görme gibi belirtilen olduğunu ifade ederek, sınav kaygısıyla başa çıkmanın yollarının ise ‘nefes alma egzersizleri, gevşeme egzersizleri, kaygıyı bastırmaya değil, onu kabul etmeye ve tanımaya çalışmak, düşünceleri durdurma tekniği, dikkatini başka noktalara odaklama’ olduğunu söyledi. 

ÖĞRENCİLERE GENEL BİLGİLENDİRME YAPILDI

Malkara Belediye Akademisi Psikoloğu S.Özge Kasırga tarafından öğrencilere ‘sınav kaygısı nedir, sınav kaygısı neyle ilişkilidir, sınav kaygısının belirtileri nelerdir, sınav kaygısı yaşandığı nasıl anlaşılır, sınav kaygısının etkileri nelerdir, sınav kaygısı neden oluşur, slternatif düşünceler nelerdir, sınav kaygısıyla başa çıkma yolları nelerdir, sınav öncesi neler yapılmalıdır, sınav esnasında neler yapılabilir, sınav sonrasında neler yapılabilir, sınav kaygısı ve aile ilişkisi nasıldır, sınav öncesi ailelerin yapması ve yapmaması gerekenler’ konularında detaylı bilgiler verildi.

Haber / Murat YAYIN