"Peygamber Efendimiz ve Aile" konferansı düzenlendi

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Peygamber Efendimiz ve Aile" konulu konferans düzenlendi.

GÜNDEM 8.11.2019 12:06:00 0
"Peygamber Efendimiz ve Aile" konferansı düzenlendi

Konferans, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, İl Müftüsü İsmail İpek ve vatandaşlar katıldı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Mescidi İmam Hatibi Yavuz Budanır’ın Kur'an tilavetiyle başlayan konferansta, İlçe Müftüsü Ayhan Okur ve Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya birer konuşma yaptılar.

"BİR ANDA SÖNÜVERMİŞTİR"

Konferansta konuşan Vali Yıldırım, "Şimdi seni ananlar,  anıyor ağlar gibi, Ey Yetimler Yetimi, Ey Garibler Garibi, Düşkünlerin kanadıydın, yoksulların sahibi. Nerede kaldın Ey Resul, nerede kaldın Ey Nebi? Günler ne günlerdi Ya Muhammed,  çağlar ne çağlardı? Daha dünyaya gelmeden, müminlerin vardı. Ve bir gün ki gaflet, o çöller kadardı, Halime'nin kucağında,  Abdullah'ın yetimi, Amine'nin emaneti ağlardı! Hatice'nin goncası, Aişe'nin gülüydün, Ümmetinin göz bebeği,  göklerin Resulüydün. Peygamber efendimizin doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Peygamber efendimizin doğumuyla birtakım mucizeler gerçekleşmiştir. Teşrif ettiği gece bir yıldız doğmuş, Yahudî âlimler, bu yıldızdan ahir zaman Peygamberinin dünyaya teşrif ettiklerini anlamışlardı. Doğu ve Batıyı küçük bir oda gibi aydınlatan bir nur görülmüş, Medâyin'deki Kisrâ Sarayından on dört burç ve Kâbe'nin içindeki putların pek çoğu yıkılmıştır. Bin seneden beri yanmakta olan mecûsîlerin kocaman ateş yığınları bir anda sönüvermiştir." dedi.

"YENİDEN BİR DOĞUŞUN İŞARETİYDİ"

Vali Yıldırım, "Bu ve bunun gibi mucizeler insanlık için yeniden bir doğuşun işaretiydi. Her türlü şiddetin, zulmün ve istismarın had safhada yaşandığı, insanların güvene, huzur ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu cahiliye döneminin bittiğinin belirtisiydi. Rahmet Peygamberinin gelişiyle zulüm ve adaletsizlik ortadan kalkmış, yeryüzüne güven, huzur, istikrar ve saadet gelmiştir. Rahmet Peygamberi, Allah’ın varlığını, birliğini ve O’na ortak koşulamayacağını yeniden tebliğ etmiştir. Yalnızca Allah’a kul olmayı, güzel ahlak üzere ve insanca bir yaşayışa çağırmıştır. Rahmet Peygamberi kısa bir sürede “cahiliye toplumu” ndan insanları çıkararak, asr-ı saadet gibi bir dönemin yaşandığı bir toplum inşa etmiştir. O’nun yaktığı tevhit ve iyilik meşalesi her geçen gün yayılmış, bu meşale ile karanlıklar aydınlığa, zulüm adalete, kin ve nefret şefkat ve merhamete dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

"MÜKEMMELLİĞİN SOMUT ÖRNEĞİ"

Hz. Muhammed'in mükemmelliğin somut bir örneği olduğunu söyleyen Vali Yıldırım, "O, Allah (c.c.) tarafından bizim için seçilen örnek bir insandır. O’nun sünnetlerini takip eden herkese hem dünya hem ahiret için büyük faydalar vardır. Peygamber efendimizin hayatının her safhasını, her aşamasını takip ve tatbik  etmeliyiz. Gençliği, evliliği, yaşlılığı, dostluğu, idareciliği, tüccarlığı, mücadeleleri ile Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) bizim hayatımızın her safhasının rehberidir. Nitekim Kuran-ı Kerim’de Ahzâb Suresi 21. Ayette  “Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.” diyerek peygamber efendimizin bizim için örnekliği anlatılmıştır. Bu hafta, Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan, bir haftadır." şeklinde konuştu.

"ASLA İZİN VERMEMİŞ"

Bu yıl, Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasının “Peygamberimiz ve Aile” olduğunu kaydeden Yıldırım, "Ailesine karşı daima sevecen ve nazik, muhabbet ve merhamet dolu, sabırlı ve hoşgörülü olan Peygamberimiz, yuvasına şiddet ve nefretin bulaşmasına asla izin vermemiş, aile fertleri arasında her konuda adaleti gözetmiş, onlara sevgisini açıkça ifade etmekten çekinmemiştir.  Toplum içinde iyilikten asla ayrılmayan Allah Resulü (s.a.s)  “Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım.” buyurarak ailemize nasıl davranmamız gerektiği konusunda her konuda olduğu gibi bu konuda da bize rol model olmuştur." ifadelerini kullandı. 

SİNEVİZYON GÖSTERİSİYLE DEVAM ETTİ

Yıldırım, "Bu vesileyle bütün İslam âleminin ve değerli Tekirdağlıların Mevlid-i Nebi haftasını ve Cuma günü idrak edeceğimiz Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni tebrik eder; Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz eder, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim." dedi. Program, sinevizyon gösterisiyle devam etti. Sonrasında Tekirdağ Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hüseyin Öresin “Peygamber Efendimiz ve Aile” konulu konferans verdi. Program, Eğitim Görevlisi Öresin’e İl Müftüsü İsmail İpek’in çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Haber / Buse SERİN