Lösemiye dikkat çektiler

Marmaraereğlisi Belediyesi, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası sebebiyle toplumda farkındalık oluşturmak için ilçe genelindeki okullarda etkinlik düzenlendi.

GÜNDEM 8.11.2019 10:52:00 0
Lösemiye dikkat çektiler

Marmaraereğlisi Belediyesi, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından başlatılan "Maskemi Takarım Farkındalık Sağlarım" adlı etkinlik kapsamında, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe genelindeki okulları gezerek maske ve lösemi hastalığı hakkında broşür dağıttı. 

"GEÇ KALINMAMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Etkinlik ile öğrencilerin lösemi hastalarını anlayabilmeleri, empati kurabilmeleri ve bu konuda bilinçlenmeleri amaçlandı. Maske takarak etkinliğe destek olan Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Şen, "Bugün burada 2-8 Kasım arası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, lösemi hastalığına farkındalık yaratmak için sizlerle bir araya geliyoruz. Özellikle çocuklarda, erken yaşlarda daha sık rastlanan lösemi hastalığının, erken teşhisle tedavi edileceği kanıtlanmıştır. Tedavisi mümkün olan bu hastalıkta geç kalınmaması çok önemli. Biz de Marmaraereğlisi Belediyesi olarak Lösemili çocuklarımızı yalnız bırakmayarak, bu hastalığa farkındalık sağlamak için Maskemizi takıyoruz. Herkesin maskesini takıp Lösemili çocuklarımıza destek vermesini arzu ediyoruz.’’ şeklinde konuştu. Şen, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, Süleyman Turgut Krali İlköğretim Okulu, Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu ve Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu öğretmen ve öğrencilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haber / Emre BOZ