"Çocuklarımızı eğiterek ölümlü kazaları azaltabiliriz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Çorlu Trafik Eğitim Parkı' düzenlenen törenle açıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, trafik kültürünün küçük y

GÜNDEM 6.11.2019 16:21:00 0
"Çocuklarımızı eğiterek ölümlü kazaları azaltabiliriz"

Açılışa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakam Vekili ve Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Erol, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Birkan Korkmaz, başkan yardımcıları, daire başkanları, meclis üyeleri, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, Çorlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin idari ve teknik personeli ve vatandaşlar katıldı.

"TEHLİKE ARZ ETTİĞİNİ UNUTMAMALIYIZ"

Açılış, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Parkın açılış töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Eğitim, dönemin toplumundan etkilenerek, gelecekteki toplumu oluşturmak ve geliştirmek için vardır. Toplumun gelişimi, değişimi, oluşumu ve bireyin toplumsallaşması noktasında eğitimin rolü ve önemi büyüktür. Zira sağlıklı bir toplum iyi yetiştirilmiş bireylerin birleşmesinden oluşmaktadır. Uyumlu, bilinçli, kurallara uyan, çevresine duyarlı ve saygılı bir nesil yetiştirmek için öncelikle çocuklarımıza kaliteli bir eğitim ortamı sağlamamız çok önemlidir. Şehirlerimiz geliştikçe, büyüdükçe trafik ile beraberinde getirdiği sorunlar hayatımızın önemli bir parçası hâline geldi. Bilinçsiz sürücü ve yayaların trafikte var olmasının hepimizin hayatı için bir tehlike arz ettiğini unutmamamız gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

"HASSASİYETLE UYMAMIZ GEREKİYOR"

Trafik eğitiminin, çocuklarımıza verebileceğimiz en önemli eğitimlerden biri olduğunu kaydeden Sarıkurt, "Zira trafik kültürünün küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırılması gerekiyor. Bu konuda da önce ebeveynlere, sonra da eğitimcilere büyük işler düşüyor. Tabii bu noktada, trafik eğitimi sadece trafik kurallarının anlatılması, öğretilmesi ve bu konuda çocukların bilgilendirilmesinden ibaret de olmamalı. Trafik eğitimi içerisinde saygı, sevgi, hoşgörü ve sabır da olmalı. Tabii bizim de, ebeveynlerini rol model olarak gören çocuklarımıza örnek olmamız, dolayısıyla trafik kurallarına hassasiyetle uymamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

"TEORİK VE UYGULAMALI OLARAK EĞİTİM VERECEĞİZ"

Başkan Sarıkurt'un ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yaptı. Albayrak, "Günlük yaşamımızın her aşamasında ulaşım halinde ve trafik ile iç içe olmamız trafik güvenliği kavramını gündeme getirmiştir. Ulaşımda ölüm, yaralanma, sakat kalma, maddi kayıplar ve bunların psikolojik ve sosyal etkileri trafik güvenliğinin ne denli önemli olduğunu açık bir şekilde göstermektedir. Trafik kazalarının çok büyük bir bölümü sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarının sebep olduğu can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi için sürücülerimize ve yayalarımıza iyi bir trafik eğitimi verilmelidir. Geleceğin bilinçli sürücüleri ve yayalarının yetiştirilebilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Trafik Eğitim Parkı projemizi hayata geçirdik. Minyatür bir şehir görünümünde olan Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilerimize teorik ve uygulamalı olarak eğitim vereceğiz." ifadelerini kullandı. 

"TRAFİĞE ÇIKINCA DEĞİŞİYORLAR"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da açılışta bir konuşma yaptı. Vali Yıldırım, “Ehliyet verdiğimiz insanlara aslında diyoruz ki sen bu işin ehlisin Sen araba kullanmaya trafikte dolaşmaya ehil bir insansın ama ne yazık ki bu ehil insanlar trafiğe çıkınca değişiyorlar. Sınavlarda gerek direksiyon gerek teorik sınavlarda başarılı oluyorlar ama trafiğe çıkınca bu kuralların tamamı unutuluyor. Bir zamanlar emniyetimizin geliştirdiği bir slogan vardı trafik canavarı olmayın ve aramızda trafik canavarları dolaşıyor ne yazık ki. Yaralanmalı ve ölümlü kazaların büyük bir kısmı sürücü ve yaya hatalarından kaynaklanmaktadır. Her yıl, yüzlerce insanımız bu kazalarda hayatını kaybediyor veya yaralanıyor.  Bu durum, milletimiz açısından büyük bir kayıptır. İleride birer sürücü ve yaya olacak olan çocuklarımızı eğitmek hepimizin sorumluluğundadır. Çocuklarımızı eğiterek ölümlü kazaları azaltabiliriz." dedi.

"YAŞAYARAK KURALLARI ÖĞRENECEKLER"

Vali Yıldırım, "Çocuklarımız, Trafik Eğitim Parkı’yla risksiz bir ortamda trafik kurallarını öğrenecek, trafikte nasıl davranması gerektiği konusunda bilgi ve beceri edinecektir. Çocuklarımız, temel trafik kurallarının anlatıldığı derslerin ardından eğitim parkındaki özel araçlarla tur atıp görerek, deneyerek, yaşayarak kuralları öğrenecekler. Çocuklarımız, Trafik Eğittim Parkında öğrendikleri teorik bilgileri hem pekiştirme hem de uygulama şansı bulacaklar. Trafik Eğitim Parkı’nın içerisinde maket olarak, küçük ölçekte hastane, postane, idari bina, eğitim binaları, sert zeminler ve asfalt yollar vs. olması çocuklarımızın oldukça ilgisini çekecek, çocuklarımızı trafik kuralları ve trafik bilincini öğrenme konusunda motive edecektir. Çocuklarımız, Trafik Polislerimiz eşliğinde bu minyatür şehirde eğlenerek öğrenme şansına sahip olacaklardır.

"OLDUKÇA FAYDALI BULUYORUM"

"Atalarımız, "Ağaç yaşken eğilir" demiştir." diyen Yıldırım, "Bu kapsamda trafik bilincini çocukluktan itibaren oluşturmak maksadıyla, yapılan bu yatırımı geleceğimiz adına oldukça faydalı buluyorum. Trafik eğitimi dediğimizde sadece trafik kurallarının anlatılması, öğretilmesi ve bu konuda bireylerin bilgilendirilmesinden ibaret olmaması gerekiyor. Trafik eğitimi içerisinde saygı, hoşgörü ve sabır gibi değerlerin öğretilmesi gerekiyor. Değerlerimizi oluşturan bu kapsamdaki bilgilerin de burada verilmesi, trafik bilincinin çocuklarımıza aşılanması açısından oldukça gerekli görüyorum.” şeklinde konuştu. Açılış, çocuklara 'Uygulamalı Trafik Eğitimi' verilmesi ve öğrencilere hediye takdimi ile son buldu. 

Haber/ Buse SERİN