Organ bağışının artırılması gerekiyor

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası" dolayısıyla organ bağışının önemini anlatmak ve toplumda farkındalık yaratmak için Tekird

GÜNDEM 5.11.2019 14:56:00 0
Organ bağışının artırılması gerekiyor

Programa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir dünyada bütün ülkelerde aynı sorunların olduğunu belirterek  “Organ nakli bekleyen hasta çok ama yeterli organ yok” dedi. 

DİNİ AÇIDAN SIKINTISI YOK

Organ naklinin dini açıdan hiç bir sıkıntısının olmadığını belirten Becerir “Organ bağışı konusunda insanların bilgilendirilmesi ve organ bağışının artırılması gerekiyor” dedi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da Muş Valisi olarak görev yaparken şahit olduğu bir olayı anlatarak konuşmasına başladı. Yıldırım, “Organ bağışıyla pek çok güzellik bir arada olur. Organ bağışlayarak bir insanı pek çok sıkıntıdan kurtaran biri olmuş olursunuz” dedi. Konuşmaların ardından organ bağışı ile ilgili bir video izlendi. Programda organ bağışıyla ilgili uzmanlar da çeşitli konuşmalar yaptı. 

Haber / Menşure KARDEŞ