Yardım TIR'ı Kapaklı'dan yola çıktı

Çerkezköy Beşir Derneği, Barış Pınarı Harekatı kapsamında un, kışlık gıda ve çeşitli insani yardım malzemesi bulunan bir TIR insani yardım malzemesini, bölgedeki vatandaşlara ulaştırmak Ã

GÜNDEM 5.11.2019 12:47:00 0
Yardım TIR

Ekim ayı içerisinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat Bölgelerine 5 adet insani yardım TIR’ı gönderen Beşir Derneği, önceki gün de bölgeye 1 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi. Beşir Derneği İstanbul Avrupa Yakası ve Trakya Bölge Müdürlükleri tarafından hazırlanan 1 tır yardım malzemesi, Kapaklı’da düzenlenen uğurlama töreninin ardından dualar ile yola çıktı. Törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Beşir Derneği Avrupa ve Trakya Bölge Müdürü Mehmet Akif Bilgin, Çerkezköy Beşir Derneği Temsilcisi Cemil Pıtırlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

“ONLARIN OYUNUNU BOZDUK”

Hacı Talip Sivrioğlu Camii İmamı İrfan Öz tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından konuşan hayırsever Muammer Doğan “Beşir demek, yetim demektir. Yetim demek de bizim toplum olarak, insan olarak, atalarımızın mirası olarak sahip çıkılması demektir” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de bu tür yardım kampanyalarının toplumu kenetlediğini ifade ederek “Türkiye tarihindeki en büyük harekatını yaparak onların oyununu bozdu. Ordumuz gereğini yaparken milletimiz de farklı derneklerle ve kurumlarla kardeşliğini ve insani değerlerini göstermeye devam ediyor. Bugün Beşir Derneği’nin yaptığı bu yardım da bunu gösteriyor” dedi.  Ekim ayı içerisinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat Bölgelerine 5 adet insani yardım TIR’ı gönderen Beşir Derneği’nin, Kasım ayında da bölgeye hız kesmeden insani yardım malzemesi göndermeye devam ettiğini belirten Beşir Derneği İstanbul Avrupa Yakası Bölge Müdürü Mehmet Akif Bilgin de, yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür etti.  

DUALARLA YOLA ÇIKTI

Konuşmacıların ardından Beşir Derneği İstanbul Avrupa Yakası ve Trakya Bölge Müdürlükleri tarafından hazırlanan 1 TIR yardım malzemesi dualar ile yola çıktı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yardım kampanyası ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Beşir Derneği temsilcisi Cemil Pıtırlı da “Çerkezköy Beşir Derneği temsilciliği olarak Barış Pınarı Harekatı kapsamında; içerisinde un, kışlık gıda ve çeşitli insani yardım malzemesi bulunan bir Tır insani yardım malzemesi, Kapaklı ilçemizden Beşir Derneği'nin Kilis'te bulunan aşevine, oradaki vatandaşlarımızın harekat nedeniyle oluşan mağduriyetlerinin giderilmesi için gönderilmiştir. Beşir Derneği gönüllüleri ve halkımızın destekleriyle kampanya 10 gün gibi kısa bir zaman içerisinde meyvesini vermiş ve gönderilmeye hazır hale getirilmiştir. Başka hiçbir millette olmayan bir ferasetle, ‘komşusu açken kendisi tok gezen bizden değildir’ diyen peygamberin ümmeti olduğunu bir kez daha gösteren halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunarım” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU