Tekirdağ'da ıspanak zehirlenmesi

İstanbul'da başlayan ıspanak zehirlenmeleri Tekirdağ'a da sıçradı. Çerkezköy, Çorlu, Saray ve Süleymanpaşa'da yedikleri ıspanaktan zehirlenen çok sayıda kişi mide bulantısı, baÅ

GÜNDEM 4.11.2019 17:45:00 0
Tekirdağ

Çerkezköy’de de iddiaya göre bir fabrikanın gece vardiyasında yedikleri ıspanak yemeğinden zehirlenen 20 kişi mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Saray’da 4,Çorlu’da 12 ve Süleymanpaşa’da 2 kişinin aynı şikayetlerle Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, hastaneye kaldırılanlardan Süleymanpaşa Sağlık Hak-Sen İlçe Başkanı Selim Kafadar’ın hafıza kaybı yaşadığı ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

39 HASTA TABURCU EDİLDİ

Ispanak zehirlenmeleri ile ilgili Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’nden de açıklama geldi. Tekirdağ genelinde toplam 40 kişinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurduğu belirtilen açıklamada herhangi bir hayati tehlikesi olmayan 40 hastadan 39’unun tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 1 hastanın ise tedavisinin devam ettiği belirtildi. 

NUMUNELER ALINDI

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan incelemede, benzer şikâyetleri olan hastaların ortak noktalarının ıspanak yemekleri olmasından dolayı bu alana yoğunlaşıldığı belirtilen açıklamada İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince numune alındığı ancak tetkiklerin henüz sonuçlanmadığı, hastaların şikâyetlerinin kesin nedeninin, tetkikler sonuçlandığında belirleneceği ifade edildi. İl Sağlık ve İl Tarım Müdürlüklerinin olayı titizlikle takip ettiği kaydedildi. 

Haber / Şaban KARDEŞ