En çok plastik şişe toplayan altın ile ödüllendirilecek

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Plastiği veriyoruz Doğayı alıyoruz' sloganı ile plastik şişe toplama kampanyası başlatıldı. Kampanya ile çevreye zarar veren plastik at

GÜNDEM 4.11.2019 13:39:00 0
En çok plastik şişe toplayan altın ile ödüllendirilecek

Çerkezköy'deki ilkokul ve ortaokul müdürlüklerine en çok plastik şişe getiren öğrencinin gram altın ile ödüllendirileceği kampanya, 20 Mayıs 2020 tarihine kadar geçerli olacak. Ödül Töreni ise, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sonunda 'Çerkezköy Yıldızları' programında yapılacak. 

"EN ETKİN VE VERİMLİ YOLLARDAN BİRİSİ"

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sıfır Atık, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir. Atıklarımızı kontrol altına almak, çevreye duyarlı, doğa dostu çocuklar yetiştirmek ve gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için sıfır atık prensibi hedef alınarak doğadaki plastik şişe atık oranının azaltılması hedeflenmiştir. Bu hedef çerçevesinde bu bilinci bireylere temel eğitim döneminde aşılamak en etkin ve verimli yollardan birisi olarak görülmektedir." denildi. 

"BİNLERCE PLASTİK ATIK TOPLANACAK"

Açıklamanın devamında, "Çocukların öğrenmeye en açık oldukları bu dönemde çevre bilinci yüksek ve doğa dostu çocuklar yetiştirmek, bir nevi geleceğe yatırım yapmak anlamı da taşımaktadır. Proje kapsamında İlkokul / ortaokul öğrencilerinden en çok plastik şişe ambalajı getirenlere, öğrencinin kaydının bulunduğu okul müdürlüğü tarafından gram altın hediye edilecektir. Bu proje ile doğadan binlerce plastik atık toplanacak, çocuklarımız çevreye duyarlı, doğa dostu olarak yetişecektir. Ödül töreni eğitim öğretim yılı sonunda Çerkezköy yıldızları programında yapılacaktır." ifadelerine yer verildi. 

Haber / Buse SERİN