Ülkü Ocakları'nda Bulut dönemi

Yaklaşık 1 yıldır Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüten Mert Kaya, görevi Mert Bulut'a devretti. Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağ

GÜNDEM 3.11.2019 12:00:00 0
Ülkü Ocakları

Düzenlenen devir teslim töreninde görevi Mert Bulut’a devreden Mert Kaya, bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirterek “Biz bayrağımızı bir yere kadar getirdik ve şimdi sıra ise Mert başkanımızdadır. Şüphem yoktur ki Mert başkanım daha ileriye kadar ve daha güzel yerlere taşıyacaktır. Kendisi başarılı bir şekilde ocak başkan vekilliğimi yapmıştır şimdi ise ocak başkanı olmuştur. Kendisiyle bir ülküdaşı olarak gurur duyuyorum. Allah yolunu izini açık etsin. Her zaman teşkilatımızın ve uç beyimizin emrindeyiz” dedi. 

“ÜLKÜ SANCAĞI BİZLERE EMANET”

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in onayıyla Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı olarak görevlendirilen ve görevi devralan Mert Bulut da “Ülkücü olmak; çileye, zorluğa, imkansızlıklara ve her türlü sıkıntıya korkusuzca göğüs gerebilmektir. Ülküdaş olmak; iyi günde, kötü günde, karda tipide ve havanın en puslu olduğu dönemlerde bile omuz omuza olmaktır. Ülkü sahibi olmak; o uğurda amansız bir mücadeleye atılmak, geriye dönmeyi hayal bile etmemek, beraberindekileri basamak olarak görmek yerine onlarla birlikte yükselmek, atılan adımları dikkatlice irdeleyip yorumlamaktır. Milliyetçi olmak; vatanı bir bütün halinde görüp tamamını sahiplenmek, milleti memleket ve köken ayırt etmeksizin sevmek, bayrağın hür biçimde dalgalanması için gayret sarf etmek, ezan-ı Muhammedî'nin semadan eksik kalmaması için gerekli tavrı ortaya koymaktır. Bilinç bilinçli birer Müslüman Türk evladı olmak ve gençliğimizi bu şuurla yetiştirmek; boynumuzun borcu, şanlı ecdadımızdan almış olduğumuz kutlu bir ödev, vazife ve mirastır. Ülkü sancağı bugün bizlere emanettir” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU