Yılmaz: Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan Adayı Erdinç Yılmaz, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Cumartesi günü saat 10:00'da Kapaklı Osmanlı Kahvecisi'nde düzenlenen kahvaltÄ

GÜNDEM 3.11.2019 12:00:00 0
Yılmaz: Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak

Kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Yılmaz amaçlarının sadece muhalefet yapmak olmadığını belirterek “Zaten yıllarca hep muhalefeti düşündüğümüz için muhalefetle kaldık” dedi. Güzel bir Kapaklı umut ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Benim siyasete girme nedenlerimden bir tanesi de budur. Gerçekten insanca, kardeşçe yaşayacağımız güzel sosyal bir belediyecilik istiyorum” dedi. 

“O NÜFUSU KALDIRABİLECEK ALTYAPIYI YAPMAMIZ LAZIM”

Çok fazla yurtdışı seyahati yaptığını belirten Yılmaz “Yurtdışında pek çok yerde belediye başkanları 50 yıllık projeler yapıyor. Ona göre ayarlıyor her şeyi. Başka bir belediye başkanı geldiğinde üzerine bir şey katıyor. Bizde ise şöyle bir şey var, kim gelirse gelsin iktidara bir önceki iktidarın yaptıklarını karalar, yıkar ve tekrar yapar. Bir şeyi bir kere yapmamız gerekiyor. 30 yıl sonra Kapaklı nüfusu 2 milyonu bulacak. Nüfus artışı, ekonomik şartlar, global şartlar göz önünde bulundurulmalı. Şimdiden o nüfusu kaldırabilecek altyapıyı yapmamız lazım. Ve bu insanların yaşayabileceği sosyal alanları şimdiden inşa etmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

“CHP’Lİ DİYE KİMSEYİ KAYIRMAM”

Doğruya ‘doğru’, yanlışa ‘yanlış’ demeyi kendine hep görev bildiğini söyleyen Yılmaz “Kim olursa olsun eğer kendi partimden bile olsa yanlış yapıyorsa söylerim. Cumhuriyet Halk Partili deyip de onu kayırmam. Kapaklı’da güzel, yaşanır, şehir dışından insanları buraya davet ettiğimizde burada keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar var. Kazak Gölü Mesire Alanı gibi daha güzel, daha enteresan, insanları buraya çeken bir şeyler yapmamız gerekiyor” dedi. 

“CANLANDIRMAMIZ GEREKİYOR”

Kapaklı’da esnaflık yaptığını söyleyen Yılmaz “Çevre yolu bağlandığı zaman Pınar Bulvarı'ndaki o sessizlik beni ürkütüyor. Veliköy, Kızılpınar gibi olmaktan korkuyorum. Çünkü esnafım. Burayı canlandırmamız gerekiyor, insanları buraya çekecek sebeplerin olması gerekiyor” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugüne kadar görev yapanlara da teşekkür eden Yılmaz “Başarılı oldular, başarısız oldular ama hepsine saygı duyuyoruz. Çünkü bu bayrağı bugüne kadar taşıdılar. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanlığında sadece siyaset konuşmak da doğru değil aslında ben biraz daha sosyal projeler konuşmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

“GENÇ ÜYELERE İHTİYACIMIZ VAR”

CHP’nin Kapaklı’da bin 883 üyesinin olduğunu kaydeden Yılmaz “Partililerimizin çoğu birbirini tanımıyor. Üyeleri bir araya getirecek geleneksel piknik şölenleri, Çanakkale gezileri, Anıtkabir ziyaretleri gibi etkinlikler düzenlenebilir. Üye sayımız çok düşük. 4 yıllık bir dernek bile 500-600 üyeye ulaşıyor. Biz 96 yıllık bir partiyiz ve Kapaklı'da sadece bin 883 üyemiz var. 31 Mart seçimlerinde 27 bin 500 oy aldık ama bunların sadece bin 883’ünün cebinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin kartı var. Yani hedefler arasında öncelik üye sayısını artırmak olabilir. Benim bir tespitim var. Cumhuriyet Halk Partili üyelerin yaş ortalaması genelde Avrupa'daki gibi orta yaş grubunda. Bizim pırıl pırıl genç üyelere ihtiyacımız var. Bunun için tabi ki neden Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olmaları gerektiği ile ilgili onlara anlatacağımız etkinlikler olması gerekiyor” dedi. 

“ARTIK BİRİLERİNİN SAHAYA ÇIKMASI GEREKİYOR”

Birilerinin artık sahaya çıkması gerektiğini kaydeden İlçe Başkan Adayı Erdinç Yılmaz “Evde oturup televizyon izleyerek bazı şeyleri değiştiremeyiz. Benim babamın bir sözü var, 'bir nesil kurban oluyor' der. Birisinin kendisini kurban etmesi gerekiyor ki bir şeyler değişsin. Biz de kendimizi kurban ediyoruz. Bir şeyler yapacağız ve güzel şeyler olacak. Kapaklı'ya değişik bir siyasi çizgi gelecek. Radikal birçok değişiklik yapacağız. Şimdiden bunları söylemek istemiyorum. Bunları yaşayıp göreceğiz” dedi. 

“KAZANAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLACAK”

“Belediye Eski Başkanı İrfan Mandalı'nın Zafer Akgün'ü desteklediği, diğer adayları da başka başkanlar ve siyasetin ağır topları tarafından desteklendiği söyleniyor. Bu sizi korkutuyor mu?” sorusuna da cevap veren Yılmaz “5 tane arkadaşımız medeni cesaret göstererek adaylığımızı açıkladık. Büyüklerimiz, kıymetli vekillerimiz, belediye eski başkanlarımız tabi ki bu süreci onlar da takip ediyor ve mutlaka onların da gönlünde bir aslan yatıyordur. Ama ben vekillerimizin ve belediye eski başkanlarımızın bir taraf tuttuğunu zannetmiyorum. Ben eğer 15 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olsaydım bu süreci kenardan izler, iyi olan kazansın derdim. Sonuçta bir arkadaşımız kazanacak bir şey kaybetmiyoruz yani. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak” ifadelerini kullandı. 

“SEÇİMDEN SONRA DA BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

30 yıldır Kapaklı’da yaşadığını ve yaklaşık 20 yıllık siyaset geçmişinin olduğunu söyleyen Yılmaz, “2009 yılında rahmetli Nuri Eroğlu'nun kadrosunda yer aldım. 2014 yılında yine belediye eski başkanımız İrfan Mandalı'nın kadrosunda yer aldım. 31 Mart seçimlerinde yine İrfan Mandalı'nın yanında yer aldım. Sürekli partim ile iç içeydim, beraber çalıştık. Yine bugün de böyle bir görev için karşınızdayım. Partimiz için her şeyi yaptım. Ne gerekiyorsa da yaparım. Zor bir görev onu da biliyorum. Ama bir yarış olarak görmüyorum çünkü diğer aday arkadaşlarımız da çok kaliteli çok iyi arkadaşlarımızdır. Seçimden sonra da yine kol kola, el ele beraber çalışacağız zaten” dedi. 

“KENDİMİ İDDİALI GÖRÜYORUM”

Kendisini iddialı gördüğünü kaydeden Yılmaz, “Milletvekili Candan Yüceer'in sizi desteklediği doğru mu? Bir görüşmeniz oldu mu bu süreçte?” sorusuna da cevap vererek “Candan hanımla görüşmem oldu. Aynı anda diğer vekillerimiz ile de görüşeceğiz. Pazartesi günü  İlhami bey ile, salı günü Faik bey ile görüşmemiz olacak. Partimizin menfaatleri doğrultusunda en yukarıdan en aşağıya kadar herkes ile görüşüyoruz. Birinin desteğini almak en nihayetinde çok güzel bir şeydir. Ama şahsen ben böyle bir şeyi hissetmedim. Benim dışımda beni destekliyor olmaları benim hoşuma gider” dedi. 

“BELEDİYENİN İHTİYACI OLAN TEK ŞEY ODAK NOKTASI”

“7 aylık süreçte Kapaklı Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna da cevap veren Yılmaz “7 aylık süreçte neyi değerlendireceğimi bilmiyorum çünkü gözle görülür, elle tutulur bir şey yapılmadı henüz. Geçen dönemin imzalarıyla yapılmış ihalelerin, işlerin devamını görüyoruz şuanda. Yani büyükşehirin yaptıkları var. Zaten yeni bir belediye, biraz acemilik çektiğini görüyoruz. Bence belediyenin ihtiyacı olan şey odak noktası. Bir hedefi olması gerekiyor öncelikle. Görev geldikten iki hafta sonra Katar'a gidip yatırımcı aramaları da şaşırttı aslında bizi. Ama şöyle, yavaş yavaş öğrenecekler. Güzel şeyler yapacaklarına inanıyoruz diyelim” şeklinde konuştu. 16-17 Kasım tarihlerinde delege seçimlerinin yapılacağını söyleyen Yılmaz “Bu seçimde seçilen delegeler de Ocak ayında ilçe başkanını belirleyecek” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU