Derin Çatak Şehitleri anılacak

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 17 Kasım Pazar günü yapılacak olan Derin Çatak Şehitleri Anma Programına tüm vatandaşları davet etti.

GÜNDEM 1.11.2019 12:07:00 0
Derin Çatak Şehitleri anılacak

1912 Balkan Harbi’nde, ülkemizi düşmanlardan temizleme mücadelesi veren vatansever Kurt Mehmet, Çalı Abdullah, Veysel Ağa, Bedel Mehmet, Hacı Onbaşıların Mehmet, Hüsniyelerin Süleyman Ağa, Kuranların Küçük Mustafa, Koca Berberlerin Hacı Mehmet, Çınarlıdere'den (Bunak) Mustafa Ağa, Pamukların Hüseyin Ağa ve İbrahim Pehlivan, Bulgar  askerlerine ajanlık yapmadıkları için Sağlamtaş Mahallesi Derin Çatak mevkiinde Bulgar Askerler tarafından süngülerle şehit edilişinin üzerinden 107 yıl geçti.

 

ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK

 

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden kahramanlarımızın anılacağı “Derin Çatak Şehitleri Anma Programı“ öncesinde Derin Çatak mevkiine yapılan menfez yolu, sıcak asfalt çalışmasını ve çevre düzenlemesini inceleyen Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 17 Kasım Pazar günü yapılacak olan Derin Çatak Şehitleri Anma Programına tüm vatandaşları davet etti. Yapılan incelemelerde, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tezcan ve Sağlamtaş Mahalle Muhtarı Ramazan Ersoy da yer aldı. 

 

Haber / Murat YAYIN