Türkiye'nin Suriye Politikası ve Barış Pınarı Harekâtı 

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kulübü, Siyaset Bilimi Kulübü ile Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAM) tarafından "Türkiye'nin Suriye Politikası ve Bar

GÜNDEM 1.11.2019 11:57:00 0
Türkiye

II. Merkezi Derslikler Binası 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanı Doç. Dr. Burak Küntay konuşmacı olarak katıldı. Küntay'ın, “Türkiye-Amerika İlişkilerinin nasıl ilerlediği, Türkiye’nin Suriye Politikası ve Barış Pınarı Harekâtı” konularında bilgilendirmede bulunduğu konferansa, Kırklareli Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muharrem Ekşi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz Aydoğdu, akademik personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

"ÖĞRENCİLER AÇISINDAN AVANTAJ"

 

Seminerin açılış konuşmasını, Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muharrem Ekşi yaptı. Ekşi, Türk Dış Politikasının önemli bir konusu olan Barış Pınarı Harekâtının Türkiye-Amerika ilişkileri bağlamında değerlendirildiği konferansın öğrenciler açısından bir avantaj olduğunu kaydetti.  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz Aydoğdu ise düzenlenen konferansın öğrencilere faydalı olmasını dileyerek, katılımından dolayı Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanı Doç. Dr. Burak Küntay’a ve Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Doç. Dr. Muharrem Ekşi’ye teşekkür etti.

 

"GENİŞ BİR PERSPEKTİFTE DEĞERLENDİRİLMELİ"

 

Açılış konuşmalarının ardından konuşan Küntay, "Türkiye-Suriye İlişkilerinin ve Barış Pınarı Harekâtı’nın sadece Amerika bağlamında değerlendirilmesi doğru değil. Türkiye’nin Suriye Politikasının ilk Türk Devletlerinin kuruluşundan Türk-Amerikan ilişkilerindeki kırılma noktasına kadar daha geniş bir perspektifte değerlendirilmesi gerekiyor. Rusya ile dengeli ilişki kurulduğumuzda avantajlı bir durumda oluruz. Bu, minimum diplomasinin makro düzeyde yapılabilmesine bağlı." ifadelerini kullandı. Konferans, soru-cevap kısmının ardından Rektör Şengörür’ün Doç. Dr. Burak Küntay’a plaket ve hediye takdimi ile sona erdi. 

 

Haber / Ruşa ELMA