Cumhuriyet; Türk milletinin geçmişi, bugünü ve yarınıdır

Kapaklı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı. Törende konuşan Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu "Cumhuriyet; Türk milletinin geçmişi, bugünü ve yarınıdır. Yarınlar

GÜNDEM 29.10.2019 17:49:00 0
Cumhuriyet; Türk milletinin geçmişi, bugünü ve yarınıdır

 

Kapaklı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dün saat 11.00'de kaymakamlık makamında düzenlenen tebrikat töreni ile başladı. Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ve beraberindeki protokol üyelerinin makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından kutlamalar saat 11.30'da Kapaklı Stadyumu'nda devam etti. 

 

 

“CUMHURİYET BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNLÜĞÜ İFADE EDER”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende öğrencilerin geçit töreni ve protokolü selamlaması ile devam etti. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kaymakam Hamitoğlu, "Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık için verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesini taçlandıran Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü ilk günkü heyecanı ile idrak ediyoruz. Cumhuriyet; milletimizin yeniden diriliş, var olma mücadelesinin adı ve başarısıdır. Cumhuriyet; dili, dini, marşı, bayrağı, başkenti, temel nitelikleri, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütünlüğü ifade eder. Milletimiz; tarih boyunca Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları ise Cumhuriyet'e olan sadakati sayesinde birlik ve beraberliğinden taviz vermeden aşmıştır, aşmaya da devam edecektir” dedi. 

 

 

“ATATÜRK CUMHURİYETİNİ KORUMALI VE ONA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

Cumhuriyetin; milletimizin dirilişinin ve yükselişinin, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi olduğunu vurgulayan Hamitoğlu “Bu sebeple ülkemizin birlik ve beraberliğini; ekonomik krizler, çeşitli terör unsurları, bölücü ve yıkıcı gruplar ile adı her ne olursa olsun asla yok edemezler. Bizler; kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile bir ata geleneği olan bu mücadeleyi hiç bırakmadan sürdürmeli ve ayrılık yaratmaya, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermemeli, içten ve dıştan gelen yıkıcı, bölücü akımlara karşı Atatürk Cumhuriyetini korumalı ve ona sahip çıkmalıyız." dedi.  

 

 

"ÖZELLİKLE GENÇLERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

 

Türk devrimi ve Cumhuriyet rejiminin yapıldığı dönem ile sınırlı kalmayan, sürekliliği olan, yeni kazanımlarla gelişen dinamik bir atılımın adı olduğunu söyleyen Hamitoğlu, "Cumhuriyet; Türk milletinin geçmişi, bugünü ve yarınıdır. Yarınları olmaya devam etmelidir ve edecektir. Bu sebeple Atatürk'ün manevi mirası olan akıl ve bilim ile hareket edip onun en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi koruma ve sürdürmede özellikle gençlerimize büyük bir görev düşmektedir. Tarihine sahip çıkan, milletini ve hürriyetini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, üretken ve nitelikli gençler ülkemizin geleceğe daha emin adımlarla yürümesinin teminatı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, milli mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor; aziz milletimizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum. " diye konuştu. 

 

 

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI 

 

Kaymakam Bülent Hamitoğlu'nun konuşmasının ardından, Yanıkağıl Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları halk oyunları gösterisini sundular. Halk oyunlarının gösterisinin ardından ortaokullar arası kızlar ve erkekler 60 metre koşusunun finalleri yapıldı. Hemen ardından liseler arası kızlar ve erkekler 200 metre Cumhuriyet koşusuna geçildi. Koşuların ardından, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencileri hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisini sahnelediler. '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' konulu kompozisyon yarışmasının birincisi Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Berke Öztürk’in, 'Cumhuriyet nedir bilir misin?' isimli kompozisyonunu okumasının ardından ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ konulu şiir yarışmasının birincisi Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hiranur Topal da birincilik kazanan 'Cumhuriyet sevinci' isimli şiirini seslendirdi. Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Eski Milletvekili Ayşe Doğan tarafından ödülleri verildi. Ödül törenini ardından dev Türk bayrağı açan Kapaklı İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri ayakta alkışlandı. 

 

Haber / Buse SERİN