Çarşı esnafının sorunları masaya yatırıldı

Çorlu Belediyesi, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde düzenlenen Çorlu Çarşı Esnafı Çalıştayı'nda esnafların sorunları

GÜNDEM 27.10.2019 12:03:00 0
Çarşı esnafının sorunları masaya yatırıldı

Çorlu TSO Meclis salonunda düzenlenen programa Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Çorlu TSO Meclis Üyeleri ile Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, Çorlu TSO Genel Sekreteri İbrahim Karağöz, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi TOBB Akademik Danışmanı Dr. Hasan Selçuk Eti esnaflar katıldı. Çorlu’da Omurtak Caddesi esnafı, yaşanılan sıkıntıları düzenlenen çalıştayla yetkililere iletti. 

 

“ÇORLU, TİCARETİ İLE BÜYÜYEN BİR YER”

 

Çalıştayda konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan “Her şeyden önce ben de bir çarşı esnafıyım. 1983 yılından beri çarşıda faaliyet gösteren bir işletmemiz var. Oranın sıkıntısı, bölgenin sıkıntısı ki bugün ana toplama gündemimiz o. Şehrin gelişimi ile ticaretin gelişimi ile trafiğin gelişimi ile dediğim farklı konularla desteğe ihtiyaç duyar hale geldi” dedi. Çorlu’nun ticareti ile büyüyen bir yer olduğunu söyleyen Volkan “Biz de bu çarşıyı bu nedenle olabildiğince önemsiyoruz. Tabi bu çerçeveyi ve şeyi doğru çizmek gerekiyor. Hep beraber eldivensiz bir şekilde bölgemizi tartıştığımız, sıkıntısını tartışacağımız beraber bir iş planı çıkarıp çözebildiklerimizi çözeceğimiz çözemediklerimizi takvimlendireceğimiz bir çalıştay yapacağız. Daha önce Yeni Sanayi Sitesi ile yaptık. Farklı gruplarımızla da yaptık. Bir çözüm bulmak için bir araya geldik. Burayı güzelleştirmek, ticaretimizde tekrar artırabilmek için bir araya geldik. Geçmişte yapılanların, yapılmayanların muhasebesi veya müzakeresi için gelmedik.  Burada sorunlarınızı eğer mümkünse çözüm önerileri ile birlikte sunabiliyorsak o zaman gerçekten verimli olur. Bu işin sonunda fayda hem Şehrimize, hem de bizlere fayda elde ediyor ediyoruz” dedi. 

 

“BİR ARAYA GELMEYİ ÖNEMSİYORUZ”

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “Bir araya gelmenin önemini bilmemiz gerekiyor. Şehrimizin her sorununda, her bölgesinde bir araya gelmenin önemini vurgulamak istiyorum. Sorunlarımızı bir arada, beraberce değerlendirebilirsek, görev dağılımlarımızı beraber ortaya koyabilirsek birçok sorunumuzu kolayca aşabileceğimizi öngörüyorum. Bu çalıştay çarşı esnafımız için devamında yapacağımız çalışmalarda şehrimizin tespit ettiğimiz problemlerinde çözümü için faydalı olur. Kesinlikle bir araya gelmek son derece önemli” diye konuştu. 

 

“AZ SAYIDAKİ GÜVENLİK GÜCÜYLE ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

 

Esnafın sorularını yanıtlayan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı da “Bu çalıştaya öncelikle bu kadar ilgi gösterilmesinden dolayı çok mutluyum. Sorunlarımızı konuşuyor olmak bunlara çözüm üretmek bizler açısından da önemli, bizler asayiş konusunda az sayıdaki güvenlik gücüyle sorunları çözmeye çalışıyoruz” dedi. 

 

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULDU

 

Çalıştayda, esnaflar arasında yapılan anket çalışmalarında çıkan sonuçlar da paylaşılırken, ankete göre çarşı esnaflarının sorunları: otopark sorunu, güvenlik ve ışıklandırma, çarşının görsel olarak düzensiz ve bakımsız olması, yol ve trafik sorunu, sosyal yaşam alanlarının azlığı, kira yüksekliği kamu binalarının çarşı dışına taşınması, Çorlu’yu ziyaret eden misafirlerin AVM tercih etmesi ve turizm eksikliği, birlikte hakaret etme becerisi eksikliği gibi konu başlıklarının yer aldığı belirtildi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ