Gürkan, Cumhuriyet Yürüyüşü'ne davet etti

Edirne Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun 96. yılı nedeniyle 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlenecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kadınız, erkeğiz, b

GÜNDEM 25.10.2019 16:36:00 0
Gürkan, Cumhuriyet Yürüyüşü

Edirne Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenecek. Yürüyüş 29 Ekim Salı günü saat 20.30’de Şükrüpaşa İlkokulu önünden başlayacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ‘Kadınız, erkeğiz, biz biriz, biz Cumhuriyetiz’ diyerek 7’den 70’e herkesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenecek olan Cumhuriyet Yürüyüşüne davet etti.

 

'ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİ İÇİN YÜRÜYECEĞİZ'

 


Gürkan, "Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Milleti’nin 19 Mayıs 1919 tarihinde yaktığı aydınlanma meşalesini her yıl olduğu gibi bu yıl da gururla taşıyacağız. Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan, eşitliği ve özgürlüğü oluşturan, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesidir. Bizi biz yapan en büyük değerdir. Bu anlamlı günde; Cumhuriyet’imizin 96. yılında Tüm Edirne Halkı ile beraber Cumhuriyet’imiz, özgürlüklerimiz, hürriyetimiz, Atatürk’ün ilke ve devrimleri için yürüyeceğiz. Cumhuriyet’imizin 96. yılı kutlu olsun." ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse SERİN