Başkan Helvacıoğlu, Artı Çarşı esnafı ile toplantı yaptı 

 Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan Artı Çarşı'da esnafla bir araya gelerek yapılan düzenlemeler ve bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili to

GÜNDEM 24.10.2019 18:00:00 0
Başkan Helvacıoğlu, Artı Çarşı esnafı ile toplantı yaptı 

Artı Çarşı’da gerçekleştirilen ve saat 14.30 sıralarında başlayan toplantıya, Helvacıoğlu’nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, ESTAB Başkanı ve CHP’li Belediye Meclisi Üyesi Süleyman Gürsel Paçaman, AK Parti’li Belediye Meclisi üyeleri Tarık Uysal, Sema Kılıç, Şafak Uslu, Müslim Çekiç, çarşıyla ilgili birim müdürleri ve Artı Çarşı esnafı katıldı.

 


'ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK'

 


Artı Çarşı'nın Keşan'a yeni bir vizyon katacağını söyleyen Başkan Helvacıoğlu, Artı Çarşı esnafına seslenerek, yapım aşamasında gösterdikleri sabır, anlayış ve destek için teşekkür etti. Mustafa Helvacıoğlu, “Bu işten alnımızın akıyla çıktık. Ufak tefek aksaklıklar yaşanmış olabilir. İlk denememizden güzel sonuçlar ve deneyimler elde ettik. Eksiklerimizi hep birlikte tamamlayacağız. Alana 30 adet zeytin ağacı saksısı yerleştiriyoruz. 29 Ekim’e kadar alana oturma banklarımızı da yerleştireceğiz. Çarşımıza Keşanlı Ali heykeli dahil heykeller de koymayı planlıyoruz. Artı Çarşı’ya yakışan materyaller koyacağız. Bu alana 20 adet çöp kutusu koyacağız.” diye konuştu. 

 

'TABELALAR, GÖRSELLİK AÇISINDAN UYGUN DEĞİL'

 


Helvacıoğlu konuşmasının devamında, "Artı Çarşı yavaş yavaş şekilleniyor ve bu aşamadan sonra en büyük iş esnafa düşüyor. Şimdi sıra sizde. İş yerlerimizin vitrini, tabelasına özen gösterilmeli. Mevcut tabelalar görsellik açısından pek uygun değil. Caddemiz kıymetleniyor. Aileler caddemizde gezmeye başladı. Bu gibi cadde ve sokak uygulamalarımızı Keşan’ın birçok noktasında yapacağız. Göreve gelirken Artı Çarşı ve Kunduracılar Çarşısı sözü vermiştik. 1 yıl dolmadan ikisini de tamamlamak istiyoruz. Kunduracılar Çarşısı’nda da kısa süre sonra çalışmalar başlayacak. 4-5 iş yerimizin su giderini tek noktada toplayıp, kaldırımlardaki yağmur olukları vasıtasıyla yağmur suyu hattına ulaştıracağız. Çarşımızın yapım aşamasında emeği geçen personelimize, sabır gösteren esnafımız ile vatandaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşımızın çarşımızı çok beğendiğini gözlemliyoruz. İnşallah bu ticarete de yansıyacak, esnafımızın ciroları artacak. Bu caddede kafe ve yiyecek noktaları ilerleyen süreçte artacak.” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ