Tren kazasında kolunu kaybeden Aktürk'e robotik kol takılacak

Çorlu'da geçtiğimiz yıl 8 Temmuz günü meydana gelen tren faciasında sol kolunu kaybeden 59 yaşındaki Nurduvan Aktürk'e Sağlık Bakanlığı'nca temin edilecek robotik kol takılacak. 

GÜNDEM 24.10.2019 17:43:00 0
Tren kazasında kolunu kaybeden Aktürk

Sabah saatlerinde meme kanseri tedavisi gördüğü Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne gelen Nurduvan Aktürk'e, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hülya Becerir, Tekirdağ Devlet Hastanesi Şube Müdürü Tolga Atasever tarafından robotik kol takılacağı müjdesi verildi. Haberi alınca duygulanan Aktürk, kendisine yardımcı olan herkese teşekkür ederek “Bana bu konuda yardımcı olan herkese duacıyım. Demir yollarından bir şey görmedik. Ama valimiz, bakanlığımız ve hastane yönetimi sağ olsunlar buna el attılar. Bana da sürpriz oldu. Dün akşam bakanlıktan aradılar” dedi. 

 

“TORUNUMU KUCAKLAYABİLECEĞİM

 


Yakında torun sahibi olacağını söyleyen Aktürk, “Bir kızım var ve yakında torunum olacak. Bu nedenle de çok mutlu oldum. İnşallah torunum olduğunda kucağıma alabileceğim. Şuan çok mutluyum ve daha iyiyim. Bakın bana verilen çiçeği böyle tek kolumla tutamıyorum. Ama kolum geldiğinde torunumu kucaklayabileceğim” dedi. 

 

ROBOTİK KOL HAZIRLANDI

 


Tren kazasında yaralanan Nurduvan Aktürk’ün sol kolunu kaybettiğini dile getiren Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin de “Kol ampitasyona uğradı. Gönül arzu ederdi ki bu kötü kaza hiç yaşanmasaydı. Nurduvan hanımın kolu trenin altında sürtünmeyle çok ağır şekilde zedelendi. Bu nedenle kolu Re implantasyon imkanı yoktu. Nurduvan teyzemize inşallah Sağlık Bakanlığımızın girişimi, sayın valimizin talimatları ile yeni bir robotik kol hazırlandı. Kısa süre sonra yeni koluna kavuşmuş olacak” dedi. 

Haber / Emre BOZ