Tıp Fakültesi, akreditasyon belgesini aldı

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye'deki 180 Tıp Fakültesi arasından 34. olarak akreditasyon hakkını kazandı. NKÜ Tıp Fakültesi'ne Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Akreditasyon Belg

GÜNDEM 24.10.2019 14:17:00 0
Tıp Fakültesi, akreditasyon belgesini aldı

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Güntekin, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin genç bir fakülte olmasına rağmen ilk mezunlarını vermesiyle stratejik planların arasına mezuniyet öncesi tıp eğitimi akreditasyonu almak konulduğunu, bu hedef doğrultusunda süreçte çok yoğun ve özveriyle çalışıldığını söyleyerek kısaca bu süreci anlattı. 

 

2025 YILINA KADAR AKREDİTE OLDU

 


Güntekin, akreditasyon çalışmalarına 2017 yılında başlandığını ifade ederek 19 Ocak 2018 tarihinde UTEAK’a mezuniyet öncesi tıp eğitimi akreditasyon başvurusunu yapıldığını, kurum ziyaretlerine gelen heyetin değerlendirme ve inceleme sonucunda Tıp Fakültesinin raporda bazı standartların yetersiz kalması sebebiyle 1 Ocak 2019 tarihinde koşullu olarak akredite olduğunu söyledi. Güntekin “Süreçte Rektörümüz Prof. Dr. Mümin Şahin göreve başladıktan kısa bir süre sonra akreditasyon alınmasını çok önemsediğini belirtti ve bu konuda bizlere tam destek verdi. 8 ay içerisinde rapordaki standartlar gözden geçirilerek eksiklikleri giderildiğini gösterip ÖDR raporunu 20 Ağustos 2019 tarihinde UTEAK’a sunarak, 14 Eylül 2019 tarihinde yapılan toplantısında ise 2025 yılına kadar tam akreditasyonumuz onaylandı. Kurumumuz lisans eğitimi programı bölgede 2. ülkemizde ise 34. akredite olma özelliği taşımaktadır” dedi. 

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

 


Törende konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, kalite ve akreditasyonun ilkeler ve eylem planları arasında yer aldığını ifade ederek “Özellikle fen ve sağlık alanlarımızda istediğimiz gerekçelerden bir tanesi kalite ve akreditasyondur. Kalite tescil sürecinin sertifikalandırıldığı bir süreç. Bunun sonucunda da bir akredite belgesi alıyorsunuz. Başta Tıp Fakültesi Dekanım olmak üzere emeği geçen hocalarıma çok teşekkür ediyorum; ama bir önceki dekanım Prof. Dr. Burhan TURGUT hocamın da bu süreçte emeği çok büyüktür.  Sağ olsun var olsun. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma, idari personelime ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Bu diğer bölümlerimizi etkiledi. Şu anda Sağlık Yüksekokulumuz, Yabancı Diller Yüksekokulumuz, Ziraat Fakültemiz ve Çorlu Mühendislik Fakültemiz de bölümler bazında çalışmalarını yürütüyorlar, inşallah devamı da gelecek” dedi.  Bu tür çalışmaların sürdürülebilirliğinin önemine dikkat çeken Şahin yönetim olarak bu konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti. 
 

 

“HEKİMİN ROLÜNÜ İYİ TANIMLAMAMIZ LAZIM”

 


TEBDAB Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek de “Gelecekteki tıp eğitiminin temel felsefelerinden bir tanesi iletişim becerilerinin iyi kazandırılmasıdır. Hekim rollerinde bir değişim söz konusu. Hastalara daha çok duygusal ve psikolojik destek veren bir kişi olarak yer alacak. Hekimin önümüzdeki dönemlerdeki rolünü iyi tanımlamamız lazım” dedi. Konuşmaların ardından TEBDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, mezuniyet öncesi tıp eğitimi akreditasyon belgesini NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Güntekin ve Tıp Fakültesi bir önceki dönem dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut’a takdim etti. Törene NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEBDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Güntekin, Tıp Fakültesi akademisyenleri ile öğrenciler katıldı.

 

Haber / Ruşa ELMA