Çorlu'nun Kurtuluşu törenle kutlanacak 

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü bu yıl da yapılacak tören ve kutlama programıyla anılacak.

GÜNDEM 24.10.2019 13:46:00 0
Çorlu

Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluş günü olan 1 Kasım, her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirilecek tören ve programlarla kutlanacak. Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl programı 1 Kasım Cuma günü saat 9.15’de Çorlu Belediyesi'nin çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayacak. Çelenk sunumu sonrasında bir dakikalık Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunacak İstiklal Marşı ile tören sona erecek.

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPILACAK


Törenin son bulmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama programı yapılacak. İstiklal Marşı okunduktan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirilecek. Daha sonra kurtuluş günü ile ilgili öğrenciler tarafından şiirler okunacak. Şiirlerin okunmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisinin sonrasında Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu tarafından konser verilecek.
 

'TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR'


Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kutlama programı ile ilgili paylaşımda bulundu. Sarıkurt, “Çorlu’nun düşman işgalinden kurtarılarak bağımsızlığa kavuşmasında, eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği gösteren kahraman atalarımız bizlere bu güzel vatan toprağını miras bıraktı. Bizler de bu unutulmaz günü her yıl çeşitli etkinliklerle kutlayarak anıyoruz. 1 Kasım Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlama etkinliklerine tüm halkımız davetlidir.” ifadelerini kullandı. 

Haber / Ruşa ELMA