Türk Akım projesinin inşaat süreci tamamlandı 

Rus doğal gazını Avrupa'ya nakledecek Türk Akım projesinin Deniz ve Kara Hattının inşaat süreci tamamlandı. Türkiye üzerindeki inşaat sürecinin ise (%99.9) tamamlanarak hat üzerinden 15 Ekim itibari ile

GÜNDEM 24.10.2019 10:48:00 0
 Türk Akım projesinin inşaat süreci tamamlandı 

Merkezi Hollanda’da bulunan South Stream Transport B.V şirketinin Hollanda Tali Şubesi adına Armada Danışmanlık Ltd. Şti. Yetkilileri Proje Müdürü Erol Yazıcı, İşletme Müdürü Valeriy Yakubov, İzinler Müdürü Matteo Veronesi ile İzinler Uzmanı Aytaç Tolgay, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Vali Bilgin, Türk Akım projesi ile ülkemize büyük kazanç sağlayacak projenin “Boru Hattı ile Doğalgaz Taşımacılığı” işletme faaliyet ruhsatını resmi olarak yetkililere teslim etti.

 

İŞLETME RUHSATI FİRMAYA TESLİM EDİLDİ

 

Vali Bilgin ziyarette yaptığı açıklamada, ’’Türk Akımı 2017 yılında ÇED olumlu kararının alınması ve Rusya tarafından 2018 Ekim itibariyle Deniz Hatlarının Türkiye ‘ye ulaştırılması ile Aralık 2018-Ocak 2019 tarihlerinde deniz tarafı inşaat çalışmaları bitirilmiş olup, Ekim 2019 tarihi itibariyle kara inşaatı tamamlanmıştır. Bu gün itibariyle “Boru Hattı ile Doğalgaz Taşımacılığı” işletme faaliyet ruhsatını ilgili firmaya teslim etmiş bulunmaktayız. Ülkemizin enerji açığında önemli bir kazanım olan Türk Akımı projesini Ülkemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet yetkililerimize, projenin en başından itibaren emeği geçen tüm Uluslararası ve Ulusal firma ve çalışanlarına teşekkür ederim." diye konuştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE