Çorlu'da esnaflara tezgah kapatma ve para cezası uygulandı

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler kapsamında düzen ve intizama uymayan pazarcı esnafına Çorlu Belediyesi Encümeni kararı ile idari para cezası ve tezgah kapatma ce

GÜNDEM 23.10.2019 11:27:00 0
Çorlu

Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Çorlu'da pazar yerlerinin düzen ve intizamının sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Kural ihlali yapan pazarcı esnafı hakkında işlem yapılıyor. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Vatandaşların kaliteli hizmete ulaşabilmesi için kurallara uymayan esnaflara gerekli yaptırımlar uygulanacak. Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince 2019 yılında 47 pazarcı esnafı hakkında ara geçiş yollarının ihlali, fiyat etiketlerinde usulsüzlük, pazar yeri ve belgesi olmadan tezgâh açma, atık malzemelerinin belirlenen şekilde toplanmaması, müşteriye tezgâhta sözlü ve fiili hakaret ettikleri sebebiyle idari para cezaları uygulanmıştır." dedi. 

 

'SAĞLIKLI ALIŞVERİŞİ BERABERİNDE GETİRECEK'

 

Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde 4 adet pazarcı esnafına da ara geçiş yollarını ihlal ettikleri için bir hafta süreyle pazar yerinde faaliyetten men cezası verilerek tezgah açmalarına izin verilmediğini ifade eden Başkan Sarıkurt, "Pazar yerlerinin düzenli kurulması, ara geçiş yollarının açık tutulması, vatandaşların ilk elden sağlıklı gıdaya ve ürünlere ulaşabilmesi için ekiplerimiz denetimlerini sürdüreceklerdir. Bu kapsamda pazarcı esnaflarımızın cezai müeyyideler ile karşı karşıya kalmamaları için tüm kural ve yönetmeliklere uymalarını önemle rica ediyorum. Kurallara uyulduğu sürece hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız mutlu olacaklar. Bu da sağlıklı bir alışverişi beraberinde getirecektir." diye konuştu. 

 

Haber / Buse SERİN