Çerkezköy ile Azerbaycan arasında eğitim köprüsü

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Azerbaycan'daki Azerbaycan Petrol ve Sanayi Üniversitesi'ne bağlı Meslek Liseleri ile eğitimde işbirliği yapacak. 

GÜNDEM 22.10.2019 16:30:00 0
Çerkezköy ile Azerbaycan arasında eğitim köprüsü

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Elay ve Ekrem Toptal, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Ahmet Temiroğlu, Saim Buyruk ve Şükrü Gündüz ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal’dan oluşan heyet, okullar arası ikili iş birliği dolayısıyla Azerbaycan’a gitti. Heyet, Milli Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret ederek Azerbaycan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İdris İsayev ile görüştü. Yapılan toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı İsayev yapılacak çalışmaların sonuçlarının öncelikle her iki ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. 

 

BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ PAYLAŞACAKLAR

 

Daha sonra Bakü Neft Üniversitesi’ni ziyaret eden ÇOSB heyeti, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı tarafından karşılandı. Üniversite hakkında bilgi alan ÇOSB heyeti okullar arası iş birliği protokolünü imzalarken, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Azerbaycan Petrol ve Sanayi Üniversitesi’ne bağlı Meslek Liseleri ile İşbirliği Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada “Protokoller çerçevesinde okullar bilgi ve birikim paylaşımlarında bulunacaklar” dedi. ÇOSB heyeti, görüşmelerinin ardından Bakü’de bulunan ‘Türk Şehitliği’ni de ziyaret etti. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ