Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci dönem öğrencileri, Namık Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen törende beyaz önlüklerini giydi.

GÜNDEM 22.10.2019 14:29:00 0
Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne; Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, KLÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Feridun Şengör, NKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Erdoğan Gültekin, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

NKÜ’DE DE EĞİTİM ALACAKLAR

 

Törende konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür “Rektörlüğümüz ile Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalamış olduğumuz protokol kapsamında Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin fiziki altyapısı ve akademik kadro imkânları tıp eğitimi için yeterli hale gelinceye kadar Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleştirilecek öğrenciler öğrenimlerini temel bilimlere ait 1, 2 ve 3 üncü sınıf eğitimlerine özel öğrenci statüsünde Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, klinik bilimlere ait 4, 5 ve 6’ncı sınıf eğitimlerine ise Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam edecekler” dedi. 

 

HEKİMLİK ANDINI OKUDULAR

 

Açılış konuşmalarının ardından her iki üniversitenin Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerine, beyaz önlükleri; KÜ Rektörü Şengörür, NKÜ Rektörü Şahin, KLÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şengör ve NKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Gültekin ve öğretim üyeleri tarafından giydirildi. Beyaz önlük giydirme töreni, Tıp Fakültesi öğrencilerinin hekimlik andını okumalarıyla sona erdi.

 

Haber / Ozan URTEKİN