Devletin mühür beratı olan tek seçilmiş kişiler muhtarlardır

 19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da törenle kutlandı. Törende konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Seçkin Dilsiz devletin mühür beratı olan tek s

GÜNDEM 20.10.2019 13:00:00 0
Devletin mühür beratı olan tek seçilmiş kişiler muhtarlardır

 

Dün saat 11:00’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz’in, Pınarca Mahalle Muhtarı Taner Diril ve Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Kenan Çelik ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

 

GÜÇLÜ BİR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR

 

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan Osmanlı arşivinde 2.Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulun muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim’in muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verildiğini belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz “Muhtarlar mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle göreve gelen merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören halk nezdinde devlet nezdinde halkı temsil eden kişilerdir” dedi. 

 

BİZLERE BÜYÜK SORUMLULUK YÜKLÜYOR

 

Devletin mühür beratı olan tek seçilmiş kişilerin muhtarlar olduğunu kaydeden Dilsiz “Seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Hiçbir siyasi parti ile bağımsız olmadan ismimizle halkın karşısına çıkarız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi demokrasinin temel taşı muhtarlarımızdır. Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak ve onlara huzur güven içinde olmaları için çaba sarf ediyoruz. Demokrasimizin tamamını savunma adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatan hizmetini en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir” dedi. 

 

ASKER SELAMI VERDİLER

 

15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit düşen Acıbadem Mahallesi Muhtar Mete Sertbaş’a, tüm şehitlere ve ülkemizin dört bir yanında görev yapmış olup hakkın rahmetine kavuşmuş olan muhtarlara Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyen “Rabbim Barış Pınarı harekatında görev alan şanlı ordumuzun mensubu tüm Mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçikledir” dedi. Kapaklı’nın yoğun göç aldığını ve nüfusunun hızlı bir şekilde arttığını dile getiren Dilsiz, nüfusu 140 bine yaklaşan Kapaklı’da 14 mahalle muhtarının bulunduğunu belirtti. Muhtarlar olarak vatandaşların sorunları hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret sarf ettiklerini dile getiren Dilsiz, tüm muhtarlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Her zaman yanlarında olan Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu’na, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür etti. Törenin sonunda muhtarlar, Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere asker selamı verdi. 

 

Haber / Buse SERİN