Belediye Meclisi'nden Barış Pınarı Harekatı'na tam destek

Çerkezköy Belediye Meclisi, ülkemizin Fırat'ın doğusunda terör örgütleri pkk/pyd/ypg ve daeş'ın varlığını sonlandırmak, sınırlarımızın ve halkımızın güvenliğini s

GÜNDEM 18.10.2019 12:23:00 0
Belediye Meclisi

Dün saat 10:00’da Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya İbrahim Çekçi, Dilek Köksal, Mehmet Şahin Yılmaz ve Erkan Zümbül katılmadı. Toplantının açılışında konuşan Bulut Becerik “Salı günü Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak amacıyla birlik beraberlik mesajlarını paylaşmak, kahraman Mehmetçiklerimize destek vermek amacıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök ve MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in katılımıyla tüm mesajları paylaşmıştık. Ve meclisimizi olağanüstü toplamaya karar vermiştik” dedi. Dün yürütülen müzakereler neticesinde ABD ile karşılıklı mutabakata varıldığını, kahraman Mehmetçiklerin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’na 5 gün ara verildiğini söyleyen Becerik “Barış Pınarı Harekatı’nın yürütüldüğü 9 günlük süreçte siyasi söylemler bir kenara bırakılarak ‘mevzubahis vatan ise gerisi teferruattır’ ruhu ile hareket etmeyi bildiğimizi düşünüyorum. Türk ulusunun ne kadar yüce bir millet olduğu, ne vatansever bir millet olduğunu tüm dünyaya tekrar gösterdiğimizi düşünüyorum. Barış Pınarı Harekatı sürecinde şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi. 

 

 

“DEVLETİMİZİN YANINDA KENETLENDİK”

 

AK Parti Grup Başkanı Sait Yazı da “Bu günde birlik olabilmek hepimiz için çok önemli. Mehmet Akif ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez’ diyor. Bu, bugün gerçekleşti. Türk milleti olarak devletimizin yanında kenetlendik. Siyaseti bir tarafa bırakarak tüm siyasi partilerimiz ordumuzun arkasında yer alarak dünyanın süper gücü Amerika’yı Türkiye’ye getirip bir antlaşma mutabakatına varıldı. Bundan dolayı mutluyuz. Ama inşallah sahada varız. Bunu devamını getireceğiz” dedi. 

 

YOK EDİLMESİ GEREKEN BİR CİNAYET ŞEBEKESİ

 

40 yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden, Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden pkk terör örgütünün yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesi olduğunu söyleyen Yazı “Devletimiz, güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü pkk’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslar arası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekatı oluşturmaktadır. Daeş, pkk, pyd, ypg aynıdır. Suriye’de 8 yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü daeş, pyd, ypg gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. Pkk’nın Suriye’deki yapılanması olan pyd/ypg, Kuzey Suriye’de geniş bir alanı kontrol etme imkanı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlemektedir” dedi. 

 

 

“BARIŞ HAREKATINI DESTEKLİYORUZ”

 

Terör örgütlerine sağlanan binlerce TIR silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Yazı “Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açısından farklılaşsalar da özlerinde aynıdır. Birbirinin ikiz kardeşidirler” dedi. Barış Pınarı Harekatı’nın amacının bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermek olduğunu kaydeden Yazı Harekatın 9.günü teröristlerin hamisi ABD ile mutabakata varılarak Türkiye’nin istekleri kabul edilmiştir. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan daeş=pkk=pyd=ypg terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu’nu belediye meclisi olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz” dedi. 

 

“MÜCADELELERİN EN ÖNEMLİLERİNDEN BİRİ”

 

MHP Grup Başkanı Koray Önsel de Barış Pınarı Harekatı’nın hem vatandaşlarımızın selamet, huzur ve güvenliği, hem de Suriye’de yaşayan tüm vatandaşların kendi topraklarında özgür bir biçimde yaşamalarının temin açısından büyük önem arz ettiğini belirterek “Barış Pınarı Harekatı bin yıldır kardeşçe birlikte yaşadığımız, adeta etle tırnak gibi olduğumuz, Kürt kökenli vatandaşlarımızın hain terör örgütü pkk’nın zulmünden kurtarılması için verilen büyük mücadelelerin en önemlilerinden bir tanesidir” dedi. 

 

“PARTİLER ÜSTÜ BİR KONUDUR”

 

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin 26 Temmuz 2012’de ‘Sınırlarımıza yakın alanlarda bölücü terör yuvalanmalarının devletleşmesine müsaade etmeyecek ataklık ve proaktiflik gösterilmelidir’ uyarısını yaptığını, 6 Ağustos 2012’de ‘Ülkemize yönelen tehditleri en aza indirmek amacıyla batı ucu Afrin’i, doğu ucu Kandil’i içine alacak biçimde tesis edilerek hilal şeklinde güvenlik kuşağı biran önce sağlanmalı ve icra edilmelidir’ ifadesini, 3 Aralık 2013’te ‘Pkk-pyd ortaklığı, Suriye coğrafyasında, merkezde Ayn el Arab, batıda Afrin, doğuda ise Kamışlı’dan oluşacak özerk bir yönetim için düğmeye bastı. Türkiye gerekli adımları atmalıdır’ açıklamasını yaptığını söyleyen Koray Önsel “Tarih bir kere daha Genel Başkanımızı haklı çıkarmıştır. Bugün terörün belini kırmayı kendine hedef edinmiş ve var gücüyle her alanda terörle mücadele eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet yetkililerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Devlerimizin sınırlarını korumak, milletimizin huzurunu, refahını ve güvenliğini sağlamak maksadıyla verdiği haklı mücadele sonucunda millerimizde oluşan birlik ve beraberlik görüntüsü göğsümüzü kabartmaktadır. Bu konu günlük siyasetin önünde ve partiler üstü bir konudur” dedi. 

 

 

“BÜYÜK TÜRK DEVLETİ ÇAPULCULARLA HİÇBİR ZAMAN SAVAŞMAZ”

 

Ne yazık ki her zaman olduğu gibi ayrık otlarının da çıktığını kaydeden Önsel “Bu harekatı sulandırmak, hedef saptırmak, gayesinde olanlar da vardır.  Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak ve teröristlerin yuvalarını dağıtmak amacıyla yapılan harekatı savaş olarak nitelendirenler ve açıklamalarda bulunanlar görülmektedir. Büyük Türk devleti çapulcularla hiçbir zaman savaşmaz, sadece ezer geçer. Ecdadımızın kahramanlıkları tarihin sayfalarında altın harflerle yazmaktadır. Fakat ayranı kabardığı zaman önünde durulmadığını bütün tarihi ve dünya bilir. Sayın genel başkanımızın ifadesiyle ‘O zaman geldiğinde şartlar oluştuğunda tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak- Milli uyanacak; 81 Düzce’den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.’ Ancak bugün verilen mücadele sadece ve sadece ülkemizin güvenliği ve Suriye’de yaşayan Arap, Kürt ve Türkmen vatandaşların güvenliği için yapılmaktadır. Barış Pınarı Harekatı’na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her bir ferdini gönülden kutluyor, üstün başarılar diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi tebrik ediyor, sonuna kadar desteklediğimizi beyan ediyoruz. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapmak üzere şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Cenab-ı Allah Türkiye’nin Türk milletinin yardımcısı olsun. Allah gazamızı mübarek kılsın. Allah hainlerle mücadelede kerem ve lütfunu üzerimizden eksik etmesin, ilahi yardımını bizden esirgemesin” dedi. 

 

 

“SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE KARŞI YAPILMIŞ BİR HAREKAT DEĞİL”

 

Barış Pınarı Harekatını gerçekleştiren kahraman ordumuza destek olmak, ülkemiz emperyalist dayatmalarla karşılaştığında birlik ve beraberliğin siyaset üstü olduğunu ortaya koymak için özel bir oturumla toplandıklarını belirten CHP Grup Başkan Vekili Nedim Yılancı da “Kahraman Mehmetçiğimizin Suriye sınırında süre gelen pkk, ypg, daeş gibi ülkemizin güvenliğini ve geleceğini tehdit eden bölücü terör unsurlarına karşı meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. Bu harekat ne Suriye’nin toprak bütünlüğüne ne de bölgede yaşayan Arap, Kürt ya da diğer etnik aidiyete mensup Suriye vatandaşlarına yapılmış bir hareket değildir. Barış Pınarı Harekatı aynı zamanda Ortadoğu coğrafyasında yüz yıla yakındır süre gelen böl-parçala-sömür-yönet anlayışına karşı da bir direniş ve eylemdir. Dostumuz görünen Ortadoğu’daki Arap hükümetlerinin Barış Pınarı Harekatına karşı durmasının en büyük sebebi, egemen güçlerin kuklaları olmalarıdır. Vatan topraklarımızın tehdit altına girdiğinde, bu topraklarda yaşayan insanların tamamına yakını farklı dünya görüşleri ve siyaset anlayışlarını bir kenara bırakarak ülkemizin birliği ve bütünlüğü için birlikte mücadele etmeyi dün de başarmışlardır bugün de başarma azim ve kararlılığındadır. Barış Pınarı Harekatı’nda vatan ve millet sevdasıyla mücadele eden Mehmetçiklerimize üstün başarılar diliyor, şehit olan Mehmetçiklerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU