Afetlere hazırlık çalışmaları anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi tarafından 12 Ekim Acil Yardım ve Afet Yöneticileri ile 13 Ekim Uluslararası Afet Risk Azaltma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından afetle

GÜNDEM 16.10.2019 13:53:00 0
Afetlere hazırlık çalışmaları anlatıldı

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat Eren, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan, il protokolü ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi personellerinden Jeofizik Mühendisi Gözde Taşseten, Büyükşehir Belediyesi’nin afetlere hazırlık çalışmaları ile ilgili yaptığı sunumda Süleymanpaşa Kentsel Dönüşüm Master Planı, Şarköy mevcut durum analizi çalışmaları, zemin açısından potansiyel risk taşıyan bölgelerin belirlenmesi gibi çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

 

17 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

 

Depreme karşı hazırlıklı olmak amacı ile deprem simülasyon TIR’ı ile öğrenci ve öğretmenlere yönelik eğitim düzenlediklerini kaydeden Gözde Taşseten “Simülasyon TIR’ında Ağustos 2018 tarihinden bugüne yaklaşık 17 bin öğrenciye eğitim verildi.  Afet yönetimi şube müdürlüğümüz tarafından olası bir afet halinde vatandaşlarımıza en hızlı şekilde yardım sağlamak, acil ihtiyaç duyulacak temel malzeme ve ekipmanları karşılamak amacıyla, içerisinde arama-kurtarma, ilkyardım, barınma, giyim ve defin gibi öncelikli alanlara dair çeşitli malzemeler bulunan 15 adet konteyner alındı” dedi.   

 

Haber / Menşure KARDEŞ