Çerkezköy Mehmetçiğinin yanında

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve Belediye Meclis Üyeleri Belediye Meclis Salonu'nda d

GÜNDEM 15.10.2019 15:57:00 0
Çerkezköy Mehmetçiğinin yanında

Dün saat 14:00’da düzenlenen ve İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’in işleri nedeni ile yetişemediği ortak basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek amaçlı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı ve Meclis Üyelerinin talebi ile Belediye Meclisi ve siyasi partilerin ilçe başkanlarının bir araya geldiğini belirtti. Akay, memleketin birliği ve beraberliği söz konusu olduğunda siyasetin bir kenara konabileceğini, bu fotoğrafın Çerkezköy’den verilebileceğini, iktidarı ile, muhalefeti ile herkesin bu önemli ve hassas meselede, memleket meselesinde aynı anda, aynı fikri, aynı tabanda bir Türkiye Cumhuriyeti birlikteliğinde buluşulabildiğini göstermek adına bu daveti yapan ilçe başkanlarına ve meclis üyelerine teşekkür etti. 

 

“BU BİRLİK VE BERABERLİK GÖRÜNTÜSÜNÜN VERİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de ülkemizin bir operasyon yürüttüğü bugünlerde, dünyanın Türkiye’ye cephe almaya çalıştığı bu günlerde Çerkezköy’den böyle birlik ve beraberlik görüntüsü verilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek “Bu birlik ve beraberlik görüntüsünün verilmesine vesile olan tüm Başkanlarımıza Allah razı olsun diyorum.  Böyle sıkıntılı bir süreçte birçok provokasyona rağmen dün Fransa’da yüzümüzü güldüren milli takım sporcularımıza da sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi. Barış Pınarı Harekatı’nın 1 haftayı geride bıraktığını kaydeden Aydeniz, “Türk Milleti, Türk Ordusu tarih boyunca gittiği her yere merhamet, adalet, şefkat ve medeniyet götürmüştür. ‘Vefalı Türk geldi yine’ sloganı ile karşılanmaktadır. Hatta basından elimize geçen fotoğraflarda askerimizin girdiği tüm yerleşim alanlarında azami derecede sivil can kayıplara hassasiyet gösterdiği görülmektedir. Dünyadaki kamuoyuna baktığımız zaman Türkiye’nin taşı doğru yere attığı görmüş oluyoruz hepimiz. Bu anlamda da artık siyasetin bir kenara bırakılması, siyasetin vatan, millet kaygısı ile yıllar sonra çevremizdeki, sınırlarımızdaki ülkelerdeki sıkıntıların bizim ülkemizde yaşanmaması adına sınır ötesine askerimiz harekat yapmıştır” dedi. 

 

81 MİLYON KENETLENDİ

 

Yurt içinde ve yurt dışında ‘Savaş’ kelimesini kullanarak, savaş çığırtkanlığı yapan, Türkiye’yi işgalci gibi göstermeye çalışan bir takım fitnecilere, provokatörlere karşı da milletimizin hangi siyasi görüşte olursa olsun, hangi makam ve mertebede olursa olsun 81 milyonu ile kenetlendiğini kaydeden Aydeniz, Türk Ordusu’nun Suriye’ye, yıllardır PKK ve IŞİD zulmü altında, katil Eaet’in zulmü altında inim inim inleyen Türkmen, Kürt, Arap ve başka aidiyetlere mensup insanların zulümden kurtuluşu için girdiğini belirterek “Bu nettir. Bunu Cumhurbaşkanımız da, Genel Başkanlarımız da, siyasi parti liderlerimiz de aynı eksende bizlere aktarmaktadır. Allah’ın izni ile ordumuz en kısa süre içerisinde operasyonu başarı ile tamamlayarak, Suriye’den çıkacaktır. Oraya adaleti, beklenen yatırımı götürecektir. Ülkemizde bulunan Suriyelilerin de kısa süre içerisinde tekrar memleketlerine, vatanlarına dönmeleri için de gerekli çalışmaları yapacaktır” dedi. 

 

ANDIMIZ, MHP’NİN HASSAS OLDUĞU KONULARDAN BİRİ

 

Aydeniz “Ekim ayı toplantımızın ikinci oturumunda Andımız’ın yazarı Reşit Galip’in isminin bir parka verilmesiyle alakalı oylama olmuştu. Gün bizim genel başkan yardımcımız geldiği ve istişare toplantımız olduğu için katılamamıştık. Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleri katılsaydı ‘evet’ oyu vereceklerdi. Andımız, MHP’nin hassas olduğu konulardan biridir. Biz Andımız’ın okullarda yeniden okutulmasından yanayız. İnşallah gerekli bürokratik süreç tamamlandıktan sonra oylamanın sonucuna göre bir parka isminin verilmesini bekliyoruz” dedi. 

 

“DUALARIMIZ KAHRAMAN ASKERLERİMİZ İÇİN”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı da “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı sebebiyle olağanüstü toplanmış bulunmaktayız. Aklımız, kalbimiz harekat bölgesinde. Biz her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurduğu şanlı ordumuzun yanındayız. Dualarımız kahraman askerlerimiz ve bölge halkımız için. Dileğimiz de bu harekatın bölgeye barış, huzur getirmesi ve başarılı bir şekilde tamamlanması” dedi. 

 

“BU HAREKAT TÜRKİYE İÇİN BİR TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUKTUR”

 

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ümit Kök de “Öncelikle bilinmelidir ki bu harekat Türkiye için bir tercih değil zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekatı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vaat etmektedir” dedi. Barış Pınarı Harekatı’nın, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğinde olduğunu kaydeden Kök “Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye'nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekat, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekatı bu çerçevede değerlendirilmektedir” dedi. 

 

“ÜLKEMİZİN VE KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ”

 

AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, Barış Pınarı Harekatı’nda ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduklarını söyleyen Kök “İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekatın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz” dedi. 

 

“BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARI O DERSİ YENİDEN HATIRLATMAYA HAZIRDIR”

 

İlçe Başkanlarının ardından toplantının kapanış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün burada, aynı masa etrafında, aynı salonda memleketin birliği ve beraberliği söz konusu olunca aynı sesi çıkarabilen, bu topraklarda farklı siyasi düşüncelerimiz olsa da, hayata farklı pencerelerden baksak da mesele memleket olunca, mesele vatan olunca, mesele toprak olunca, mesele bu memleketin geleceği olunca bu memleketi bu coğrafyada yalnızlaştırmak isteyen olunca bu memleketin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sağlamaya, birbirimize sımsıkı tutunarak, birbirimize sımsıkı sarılarak aynı yolda yürümesini bilebildiğimizi, bunu becerebildiğimizi, bu fotoğrafı Çerkezköy’den verebildiğimizi göstermenin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bağımsızlığını savaş meydanlarında tırnakları ile kazıya kazıya kazanan, şehitlerini vere vere bugünlere gelen milletin fertleri olarak biz tarihimizden aldığımız güç ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyebilen ancak yeri geldiğinde memleketin Misak-ı Milli sınırlarına gözlerini dikenler, ya da bu coğrafyanın etrafında tarihten aldıkları dersi unutanlara bu memleketin çocukları o dersi yeniden hatırlatmaya hazırdır. Bugün hepimizin geleceği, bu toprakların geleceği için Barış Pınarı Harekatı’nda canlarını vererek şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, bugün bu mücadeleyi sahada veren Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum. Şehit olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu memleketin geleceği için, bu toprakların geleceği için hiç kimse gözünü kırpmadan yolunda yürüyecek, bu toprakların ve çocuklarının geleceği için, geleceğe umutla bakmak için bu yolda herkes aynı fedakarlıkla yürüyecektir. Dolayısı ile ben tarihi yeniden hatırlatan, memleketin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine, siyaseti kenara koyarak katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum” dedi. Akay, Cuma günü saat 10.00’da yapılacak olan olağanüstü Meclis toplantısına tüm meclis üyelerini davet etti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU