"Hayatımın Denetimi Elimde Projesi"nin protokolü imzalandı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ İl Temsilciliği, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın iş

GÜNDEM 15.10.2019 13:48:00 0

Tekirdağ Adliye Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine; Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Denetimli Serbestlik Müdürü Seviyya Sancı katıldı.

 

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN FAYDALANDIRILMALARI HEDEFLENİYOR

 

İmza töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen “Proje ile eski hükümlü kadınların, topluma kolay entegre olmalarını sağlamak ve işgücü piyasasına hazırlamak amacıyla, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlandırarak, aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim programlarından faydalandırılmaları hedeflenmektedir” dedi.

 

İŞ HAYATINA KAZANDIRILMALARI PLANLANIYOR

 

“Hayatımın Denetimi Elimde Projesi” kapsamında; İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, infaz süreci devam eden eski hükümlü kadınların, topluma kolay entegre olmalarını sağlamak ve işgücü piyasasına hazırlanmaları amacıyla, iş arama becerileri, cv hazırlama, mülakat teknikleri eğitimi ile bireysel danışmanlık hizmetleri verilecek. İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerinden yararlandırılan ve hem çalışmak, hem meslek edinmek isteyen hedef grup, aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim programlarından faydalandırılacak. Ekim 2019 tarihinden itibaren 24 ay sürdürülecek olan “Hayatımın Denetimi Elimde Projesi”nin sonunda 16 kadın hükümlünün iş hayatına kazandırılması planlanıyor. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU