Kuaförlerden anlamlı proje

Keşanlı kuaförler Kutlay Yörük ve Erdi Akkuş, Keşan Engelliler Derneği'ne 2 adet tekerlekli sandalye hibe etti. Keşan Engelliler Derneği'nde düzenlenen basın toplantısına Keşan Belediye Başkan

GÜNDEM 15.10.2019 13:47:00 0
Kuaförlerden anlamlı proje

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Büyükkayhan geri atık projesi konusunda Kutlay Yörük ve Erdi Akkuş’un kendisine gelerek projeden bahsettiklerini belirterek “Alüminyum boya tüpleri, saç spreyleri, şampuan ve oksijen plastiklerini toplayarak engellilere tekerlekli sandalye hibe etmek istediklerini belirttiler. Ben de kendilerine bu düşünceyi değerlendirebileceğimizi söyledim. Kendileri ilk olarak derneğimize iki adet tekerlekli sandalye bağışladılar. Bu kampanyaya Keşan’da bulunan tüm kuaförlerin de katılmalarını arzuladıklarını dile getirdiler. Şahsımın yaptığı araştırmalarda da kuaförler bu konuya destek vereceklerini söylediler. Bu arkadaşlarımızın bu çalışmalarında engellilerimize akülü sandalye almak niyetindeyiz. Tabi ki bu çevrenin vereceği desteğe de bağlı. Arkadaşlarımızın bu çalışmaları nedeniyle kendilerini kutluyor, çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.

 

“GERİ DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYORUZ”

 

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı da “Belediye olarak geri dönüşüm konusuna büyük önem vermekteyiz. Kuaför arkadaşlarımız bu konu ile ilgili bize gelince kendilerine belediye olarak elimizden geldiğince yardımcı olacağımızı söyledik. Erdi Kuaför ve Saadet Kuaför sahipleri olarak bize ulaşarak ellerindeki alüminyum atıklarını ve geri dönüşüme sağlanacak tüm atıkları geri dönüme kazandırmak istediklerini ve Keşan Engelliler Derneği’ne akülü araç veya tekerlekli sandalye kazandırmak istediklerini belirttiler. Kendilerini derneğin ihtiyaçlarına göre hareket edeceklerini söylediler. Keşan bu konuda daha ileri adımlar atıp her engellimize bir araç, bir akülü araç kazandırılsın diye düşünüyorum” dedi. 

 

“TÜM TRAKYA’DA UYGULAMAK İSTİYORUZ”

 

Kutlay Yörük ve Erdi Akkuş’da, bu projeyi sadece Keşan’da değil tüm Trakya’da uygulamak istediklerini ve daha geniş bir platforma taşıyarak engellilere daha fazla destek olmaya çalışacaklarını belirttiler.

 

Haber / Ruşa ELMA