Mezarlık Birimi Talimatnamesi hazırlandı 

​​​​​​​Keşan Belediyesi, defin işlemlerinde ve cenaze nakillerinde standart oluşturulması amacıyla Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun talimatı ile Mezarl?

GÜNDEM 15.10.2019 13:31:00 0
Mezarlık Birimi Talimatnamesi hazırlandı 

Talimatname, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Mezarlıklar Birimi tarafından hazırlandı. Talimatnamede; tahta, kefen takımı ve benzeri malzemelerden oluşan ücretsiz cenaze levazımatının Keşan Belediyesi’nin sorumlu olduğu; Asri Mezarlık, Enez Yolu Mezarlığı, İstasyon Mahallesi Mezarlığı, Paşayiğit Mezarlığı ve İzzetiye Mezarlığı’ndaki definlerde geçerli olduğunu belirten Mezarlıklar Birimi Sorumlusu Taner Güngör, "Cenaze nakilleri il sınırları içine veya dışına sabah 08.30 akşam 20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek." dedi. 

 

ŞAHISLARDAN AYRICA ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

 

Güngör, "Adli durumlar hariç cenaze nakillerinin il sınırları içine veya dışına akşam 20.00-sabah 08.30 saatleri arasında yapılmayacak. Talimatnameye göre vefatın evde gerçekleşmesi halinde cenaze hastane morguna alınacak. 27 Ekim 2018 tarih ve 2018-199 sayılı meclis kararına istinaden cenaze nakli işleminin il sınırları dışına yapılması halinde gidiş-geliş toplam olarak hesaplanacak. Kilometre başına cenaze sahibinden 1,15 TL nakil ücreti alınacak. Otoyol, köprü, tünel, vapur geçiş ücretleri de cenaze sahibine ait. Cenaze nakil aracı, il sınırları içinde veya dışında görev yapılan nakillerde cenazeyi istenilen yere bıraktıktan sonra bekleme yapmadan geri dönüş yapacak.  Cenaze aracı şoförleri ve mezarlık görevlileri şahıslardan ayrıca ücret talep etmeyecek." ifadelerini kullandı. 

 

'CİDDİ MESAİ HARCANIYOR'

 

Mezarlıklar Birimi Sorumlusu Taner Güngör, "Talimatnamede yer almayan konular ile ilgili tüm yetki sadece belediye başkanına ait. Keşan Belediyesi gelecek planlaması yaparak yeni ve ilave mezar alanları oluşturulması konusunda da ciddi mesai harcıyor." dedi. Alo 188 Cenaze Hattı’nın 7/24 görev başında olduğunu ve vatandaşların her zaman yanında olduğunu da kaydeden Güngör, "Vatandaşların cenazesi olduğunda sadece acısını yaşayacak geri kalan tüm hizmetler Keşan Belediyesi tarafından verilecek." şeklinde konuştu. 

 

Haber / Emre BOZ