Yunanistan'a kaçarken yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aranan teröristler listesinde gri kategoride bulunan 300 bin lira ödülle aranan ve Yunanistan'a kaçma hazÄ?

GÜNDEM 14.10.2019 16:34:00 0
Yunanistan

Aranan teröristler listesinde gri kategoride bulunan 300 bin lira ödülle aranan DHKP-C yöneticisi Seval Yaprak'ın yurt dışına kaçacağı bilgisini alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seval Yaprak'ın ayrıca eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratı üzerine çalışmayı genişletti.

 

OPERASYON DÜZENLENDİ

 

İstanbul'dan Edirne yönüne giden 06 JY 97 plakalı aracı takibe alan ve araç, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bir benzin istasyonunda durduğu sırada operasyon düzenleyen polis ekipleri, DHKP-C terör örgütü üyesi Seval Yaprak ile insan kaçaklığı suçundan kaydı bulunan bir şüpheliyi gözaltına aldı.

 

2016’DAN BERİ ARANIYORDU

 

Yaprak'ın tanınmamak için pardösü giyip, başörtüsü taktığı görülürken, otomobilde yapılan aramada çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. Seval Yaprak'ın İstanbul'da polis tarafından yakalanacağını anlayınca Edirne üzerinden Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı öğrenildi. 2016 yılından bu yana Gri listede 300 bin lira ödülle aranan Yaprak’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturması sürüyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ