Koray Aydın: Tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyoruz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Tekirdağ İl Başkanlığı'nca düzenlenen üye katılım ve rozet takma törenine katıldı.

GÜNDEM 13.10.2019 16:12:00 0
Koray Aydın: Tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyoruz

Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Törende kısa selamlama konuşması yapan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Fakat her zaman söylediğimiz bir sözün bugün daha da anlamlı olduğunu düşünüyorum ve ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyorum” dedi. 

 

 

‘BU YAPTIKLARINIZDAN DOLAYI BİR PİŞMANLIK DUYUYOR MUSUNUZ?’

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Koray Aydında, “Türk ordusunun yanında olduğumuzu bir kere daha haykırıyoruz. Ama bize düşen başka görevler de var. Bu görevlerin başında ülkeyi yönetenleri uyarmak, geçmişteki hatalarını onlara hatırlatmak ve geçmişleriyle yüzleşmek için onlara bir imkan ve fırsat vermek, onların bundan pişmanlık duymadığını onların ağızlarından da duyulması gereken bir döneme girdiğimizi ve bu dönemi de sorgulamamız gerektiğini de iyi partililer olarak yürekten inanıyoruz. Bu yaptıklarınızdan dolayı bir pişmanlık duyuyor musunuz? Bu ülkenin başına açtığınız sıkıntı ve belanın geçmişten gelen sorumluluğunu hala vicdanlarınızda taşıyor musunuz? Biz İYİ Parti ailesi olarak bu soruları muhalefette olan uyarıcı görevlerimizi de bu arkadaşlara hatırlatmak gibi bir meşguliyetimiz var.” dedi.

 

‘YİĞİT VE CESUR İNSANLARIN OLDUĞUNU BİLMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’

 

Koray Aydın konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer bu ülkenin kozmik odasına FETÖ’cüler girebiliyorsa kozmik odasına girerek bu devletin bütün sırlarına hakim olacak avantajı sizler onlara sağlıyorsanız geçmişi bir hatırlayarak geçmişte yaptığınız bu hataları sorgulamaya, bugün içine düştüğümüz bu durumda her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bugün Türk Milleti bir bütün halinde el ele vererek hiçbir yanlış ses çıkmadan sadece ve sadece ve daha düne kadar sizin ortağınız olan HDP dışında bu milletin bir bütün halinde görmekten, bu ülkenin milliyetçileri olarak bu millet adına da büyük bir gurur duyuyoruz ve büyük milletimizle de iftihar ediyoruz. Bu büyük milletin evlatları sorumluluk almayı, kazanılmış bu vatan coğrafyasının kıymetini bilerek ecdadımızın bize bıraktığı bu vatanı öyle macerayla öyle abidik gubidik ilişkilere teslim etmeyecek kadar yiğit ve cesur insanların olduğu bir ülkede olduğunu bilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aslında İYİ Parti ailesi bu ailenin korkusuz insanları ülkenin kötü gidişatına dur diyerek bu iradeyi ortaya koyan insanlar olarak korku denen illetin bu milleti teslim aldığı dönemlerde korku denen illeti elinizin tersiyle iterek bu milletin damarlarında olan o ayağa kalkış, milletin, iradesine el koyma kararlılığını göstermek herkesin yapabileceği bir şey değildir. Onun için İYİ Parti kuruluşunda feraset olan 17 yıldır ülkeyi teslim almış bir anlayışa karşı, teslim bayrağını çekmiş bütün partilere karşı, milletin umutsuzluğa düştüğü, yarın endişesi taşıdığı, kazanılmış bütün Cumhuriyet değerlerinin kaybedildiği bir dönemde umutsuzluk içinde olan insanlara cesaret vererek onlara umut aşılayarak, bunu sözden çıkarıp eyleme dönüştürerek bu partinin kuruluşuna harç olan bütün arkadaşlarımın şunu iyi bilmesini istiyoruz aslında harç olduğunuz yer bu milletin geleceğidir ve bu geleceğe umut ışıklarını yakan bütün İYİ Partililere bir kere daha teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.” 

 

 

‘BİLİNİZ Kİ ARTIK TÜRKİYE’DE İYİ PARTİ VAR’

 

Koray Aydın, “Soracak çok sorumuz var, sözde çözüm süreci, eşkıya dağdan şehre iniyor. Yol kesti pasaport sordu. Kimlik sordu. Vergi aldı. Hiç unutmuyorum. Arabalarımızdaki Türk Bayrağının bile yasak olduğu Ankara’da Türk Bayrağıyla gezen araçlara bile polislerin bu kışkırtıcı olur deyip müdahale ettiği bir dönemde, bizim 17 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidara ‘siz neredeydiniz’ sorusunu sorma hakkımız yok mu? Bunları hatırlatıyoruz ki dizginlerinizi başkasının eline bir daha vermeyin. Eğer Suriye’ye giren bu askerlerimizin bu büyük mücadelesinin arkasında bir pislik, bir kirli ilişki varsa biliniz ki artık Türkiye’de İYİ Parti var ve yapılacak ilk seçimde bunun hesabını sizden soracak gücü kudreti de inşallah olacaktır İYİ Parti’nin.” dedi.

 

‘TARİHİNİN EN BÜYÜK EKONOMİK KRİZLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ’

 

1 yıldan beri bu ülkede belki de tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşadıklarını söyleyen Aydın “Sabah kalkıyorsunuz kahvaltıya oturacaksınız çay pişireceksiniz, doğalgazı görünce peş peşe gelen zamlar aklınıza geliyor. Zamları hatırlıyorsunuz. Bardağa çay döküp içine şeker attığınızda tadınız kaçıyor ve şekere gelen zammı hatırlıyorsunuz. Sofranıza baktığınızda da önünüzdeki ekmek, peynir, süt, zeytin bunları gördüğünüzde bunlara yapılan zam aklınıza geliyor. Eliniz elektriğe gitti, buzdolabı, çamaşır makinesi v.s. bütün elektrikle çalışan araçları gördüğünüzde bunlara yapılan zam aklınıza geliyor. Her gün gelen zamlarla aklımıza hep zam geliyor. Ne tarafa baksanız nereye dönseniz kuşatılmış hayat pahalılığı girdabı içerisine sokulmuş, geçinme mücadelesi veren, hayatta kalma mücadelesi veren bu insanlara yoksulluğuyla dalga geçen enflasyonun yüzde 9’lara düştüğünü söyleyen iktidar ile karşı karşıyasınız.” dedi.

 

 

‘TEKİRDAĞ’DAKİ ÜYELERİMİZİN İKİYE KATLANMASINI BEKLİYORUZ’

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 15 gün önce İstanbul’da üyelik kampanyası başlattığını anımsatan Aydın “Partinin yapısı yeniden organize edildi. Üye yapmak en ciddi parti faaliyetlerden biridir. Kısa sürede 200 bini geçen bir üye sayımız var. Bu sayıyı da en kısa zamanda ikiye katlamayı hedefliyoruz. Onun için bütün teşkilat mensuplarına söylüyorum ve uyarıyorum. Biz gün gün sizleri takip edeceğiz. İlk etapta Tekirdağ’daki üyelerimizin ikiye katlanmasını bekliyoruz. Üyeyle yatıp, üyeyle kalkacaksınız.” dedi. 

 

ÇİÇEK VE HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

 

Yapılan konuşmanın sonunda İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ve Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a çiçek takdim ederek hediye verdi.

 

‘YAKLAŞIK 200 ROZET TAKILDI’

 

Programın sonunda ise başka partilerden istifa ederek İYİ Parti'ye katılan ve ilk defa üye kaydı yaptıran yaklaşık 200 kişiye Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İl Başkanı Sertaç Alkaya tarafından parti rozeti takıldı.

 

Haber / Murat YAYIN