Su Parkı'ndan ilk sular dolduruldu

Keşan Belediyesi tarafından işadamı Hayati Bingöl'ün desteği ile düzenlenen Terfi 3'teki Su Parkı'nda biten çalışmaların ardından ilk su önceki gün dolduruldu.

GÜNDEM 13.10.2019 13:29:00 0
Su Parkı

Saat 16.30’da Su Parkı’nda düzenlenen programa Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşan Belediye Meclis Üyesi Nehir Gergin, işadamı Hayati Bingöl ile birim müdürleri katıldı. Törende konuşan Başkan Helvacıoğlu, “Keşan’ın Terfi 3 denen noktasında bir çeşme vardı. Bu çeşme olumsuz bir şekilde hizmet ediyordu, biz bu çeşmeyi yaklaşık 2 ay önce Keşan Belediyesi olarak kapattık. Burada şimdi gördüğünüz gibi bir park alanı oluşturarak buradan suyu vermeye başladık. Bu çeşmede emeği geçen başta Özbingöl ailesi adına Hayati Bingöl ağabeyime Keşan kamuoyu adına teşekkür ediyorum” dedi. 

 

“GÜZEL BİR PARK OLUŞTURDUK”

 

Helvacıoğlu “Bugün bu bir açılış değil, bugün su alan ve buraya gelen vatandaşlarımıza haber verme amaçlı yapılan bir programdır. Bugün buraya su almaya gelmiş olan vatandaşımız Mustafa Bayram ağabeyimiz burada biz de çeşmeden ilk suyu besmele ile açarak bidonlarımızı dolduracağız.  Bundan sonra tüm halkımızı da Su Parkı’na davet ediyoruz. Hayırlı olsun. Keşan’a böyle çeşmeler kazandıracağız, mahalle çeşmeleri kazandıracağız. Burada ilk olarak kendi arsamızda denedik, bu konuda da ilgili çalışmayı başardığımızı düşünüyoruz. Kamuoyunun bundan sonra takdirine bırakıyoruz. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum bir ara suyun ücretli olacağı şeklinde bazı söylemler oldu. Suyumuz ücretsizdir. Anneanneler, dedeler su doldururken torunları da parkımız da oynayabilirler. Güzel bir park oluşturduk” dedi.

 

BİDONLAR DOLDURULDU

 

Çeşmeden ilk uyu almak için gelen Mustafa Bayram adlı vatandaş da “Daha önceden hep buradan su alıyorduk.  Bugün de bakıma giren çeşme açıldı mı açılmadı mı diye bakayım dedim ve programa denk geldim. Burası için size teşekkür ederim“ dedi. Daha sonra Bayram’ın bidonları Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere açılışa katılan konuklar tarafından doldurularak kendisine teslim edildi.

 

Haber / Ruşa ELMA