Tekirdağ'ın medeniyet mirası gün yüzüne çıkartılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa'da bulunan "Heraion Teikhos Antik Kenti"nde Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından yapılacak olan bilimsel kazı çalışmalarına destek verecek.

GÜNDEM 10.10.2019 15:31:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, NKÜ ile iş birliği protokolü imzaladı.İş birliği protokolü, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında Başkan Kadir Albayrak ve NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından imza altına alındı. 

 

HAYIRLI OLSUN

 

Süleymanpaşa Karaevli Mahallesi'nde bulunan ve Trak Medeniyetinin izlerinin bulunduğu Heraion Teikhos Antik Kenti'nde, Trakların sağlık ve kült merkezlerinin ortaya çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğiyle "Heraion Teikhos Antik Kenti'nde" bilimsel kazı çalışmalarına destek verilmesi için Rektörümüz Prof. Dr. Mümin Şahin ile birlikte ortak hizmet protokolünü imzaladık. Bu protokol ile şehrimizin kültür ve turizmine destek olacağız. Hayırlı olsun” açıklamasını yaptı. 

 

Haber / Ozan URTEKİN