Kapaklı'nın 2020 bütçesi 150 milyon TL

Kapaklı Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumunda komisyon raporlarını görüşüldü. Kapaklı Belediyesi'nin 2020 bütçesi 150 milyon TL olarak karara bağlandı.

GÜNDEM 7.10.2019 17:47:00 0
Kapaklı

Dün saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantıda 2020-2024 yılı stratejik plan ile ilgili bilgi verilirken, stratejik plan oy birliği ile kabul edildi. 2020 performans planının komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildiği toplantıda 150 milyon TL olarak tahmin edilen 2020 yılı bütçesi de oybirliği ile kabul edildi. Saray 41.Komando Tugay Komutanlığı’nın 25 adet oturma bankı talebi komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edilirken, ilçede derece elde eden sporcuların ödüllendirilmesi için de oybirliği ile Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verildi. Yanıkağıl Mahallesi’nde ismi olmayan parka, 29 Ağustos 2019’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Cenk Ünal’ın isminin verilmesi oybirliği ile kabul edilirken, Kapaklı’da isimsiz bir sokağa 57.Alay isminin verilmesi ile ilgili de komisyon çalışmalarının devam etmesi kararlaştırıldı. Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak 608 adada bulunan park alanına 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in isminin verilmesine ilişkin komisyon raporu da görüşüldü. Belirtilen alan Karaağaç Kafkas parkı ismi verilmesi karara bağlanırken, Ömer Halisdemir’in isminin ise başka bir parka verileceği belirtildi.

 

İNŞAAT RUHSATLARINA YÜZDE 30 İNDİRİM

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de ücret tarifeleri ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçede inşaat ruhsatlarını daha cazip hale getirmek için iş dünyasının taleplerinin olduğunu belirtti. Yaptıkları çalışma neticesinde yol harcamalarına katılım payında asfalt yol için yüzde 10 indirim yapıldığını, stabilize, soğuk, asfalt, parke taşı, beton yol için alınan ücretlere zam yapılmadığını, yol işgalleri için yüzde 55 indirim yapıldığını belirten Başkan Çetin “Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim yapılmış oldu. Devir işlemleriyle ilgili de yüzde 53’e yakın indirim kararı alındı. İfraz işlemlerinde zam yapılmadı, geçen yıl ki ücretler uygulanıyor. Sıkıntılı dönemde en azından ilçemizde yaptığımız indirim iş dünyasının önünü açar ve Kapaklı’ya daha fazla yatırım gelir” derken, ilgili gündem maddesi oybirliği ile karara bağlandı. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından söz alan CHP grup sözcüsü Halil İbrahim Erkan, Avrupa’da düzenlenen turnuva ve şampiyonalarda başarı elde eden Kapaklılı sporcularının isimlerini Kapaklı’da park, cadde, tesis gibi çeşitli yerlere verilmesini önerdi. Başkan Mustafa Çetin de “Tabi ki isimlerini yaşatacağız ama bu çocuklarımıza da sahip çıkmak istiyoruz. Bunların gelecekte inşallah yetişkinlerde de Avrupa Şampiyonu olmalarını sağlamak için meclisin desteği ile beraber birlikte kararlar alırız diye düşünüyorum” dedi. Kapaklı’da vatandaşların devlet hastanesine ulaşımla ilgili sıkıntılar yaşadığının dile getirilmesi üzerine konuşan Başkan Çetin, daha önce konulan aracın zarar etmesi dolayısıyla kaldırıldığını anımsatarak “Otobüsler ilçemizin içine girerse zarar etmeyeceğini, kar elde edeceğini düşünüyoruz. O zaman onlar 5 tane otobüs kaldırmışlar biz 2 tane istedik hatta 1 tane çıkarın dedik. Bunu tekrar önerge olarak hazırlayalım” dedi.

 

YENİ BİR GÜZERGAH BELİRLEMEK İSTİYORUZ

 

Pınar Bulvarı'nı güzel bir hale getirmek istediklerini kaydeden Çetin, servislerin Pınar Bulvarı’na girmeyeceği yeni bir güzergah belirlemek istediklerini ifade etti. OSB'nin girişinde Defocto'nun yanında bir yol açılırsa, oradan bir köprü yapılıp karşıya geçilirse en azından Kapaklı'nın içine girmek zorunda olmayan servislerin oradan çıkıp Saray’a devam edebileceğini ve önemli bir yükün hafifleyeceğini kaydeden Çetin, bunların takibini yapmaya çalıştığını, bu konuda önerileri hep birlikte değerlendirebileceklerini söyledi. Pazar yeri ile ilgili de konuşan Başkan Çetin, konuyu yargıya taşıdıklarını ifade ederek “Biz oranın incelenmesini talep ettik. Müteahhit de ondan sonra bir daha hiçbir işlem yapmadı. Biz müteahhide çalışma demedik, gel işini bitir dedik ama müteahhit gelmiyor. İki tane süre uzatma almış biri 3 ay biri 2 ay toplam 5 aylık bir süre uzatımı almış. Bu 5 ayda işini bitirmedi. Geçenlerde tekrar geldi 45 günlük bir süre uzatımı istedi bizden. Müteahhit aradan çıktıktan sonra orası ile ilgili biraz sizlerle de istişare edip oraya ne yapabiliriz nasıl değerlendirebiliriz, birlikte nasıl çözüm üretebiliriz bakacağız” dedi.

 

“ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZ VAR”

 

Başkan Çetin “Bizlerin önemli değerleri var. Ömer Halisdemir de bu değerlerimizden bir tanesi. Atatürk Mahallesi’nde bulunan Ömer Halisdemir heykelinin yerini vatandaşımız beğenmese de oraya yapılmış. Onu daha iyi yerlere taşıyabiliriz” dedi. Önceki dönem ilçenin pek çok yerine çeşitli büstlerin yerleştirildiğini söyleyen Çetin, “Bu konuda geçen hafta Saadet Partisi’ni ziyaret ettiğimizde Necmettin Erbakan’ın büstünün kaldırılmasını rica ettiler. ‘İsminin bir eserde yaşatılmasını istiyoruz’ dediler” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesinin ardından araçları sergilediğini anımsatan Çetin “Biz de büstleri sergilesek bayağı büstümüz var. Bunların bir ömrü var. Bunlar o gün için estetik olsun diye yapılmış olabilir, saygı duyuyorum ama toplumda bazı şeyleri ayrıştıran bölen bir yanı da olduğuna inanıyorum” dedi. Büstlerin kaldırılmasını isteyen Çetin, CHP grubuna da “Siz de İrfan Başkana söylerseniz o da gelsin o büstünü alsın. Bazı kutuplaştırmaları bir tarafa bırakmak için bunu istirham ediyorum. Güzel eserler yapalım onlara isimleri verelim” dedi.

 

Haber / Emre BOZ