Balkan Şampiyonası'ndan altın ve gümüş madalyayla döndüler

Bulgaristan'da düzenlenen Yıldız Bayanlar Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi temsil ederek Milli formayı giyen Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK)sporcuları Gülsüm Bingöl altın, Esma Akkaya ise

SPOR 7.10.2019 17:28:00 0
Balkan Şampiyonası

Güreşçimiz Gülsüm Bingöl U15 kadınlarda Rumen, Sırp, Yunan ve Bulgar rakiplerini mağlup ederek 58 kilogramda Balkan Şampiyonu oldu ve altın madalyanın sahibi oldu. Yıldız Kadınlarda mücadele eden Esma Akkaya ise Bulgar, Rumen, Yunan ve Sırp rakipleriyle yaptığı mücadele sonunda 65 kilogramda ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

 

7’NCİLİĞİ ELDE ETTİ

 

Millilerimiz şampiyonada tarih yazarken U15'de Serbest Grekoromen ve Kadınlarda şampiyon olan Milliler Yıldızlarda ise Grekoromen ve Serbest stilde şampiyon, kadınlarda 3. oldu. Kadınlar kategorilerinde 96 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada mücadele eden bir diğer Çorlulu sporcu Kader Tekin ise 7'nciliği elde etti. Milli Takım Minik Kızlar Teknik Sorumlusu ve Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Fatih Kobal, "Bugün bu desteklerimizin karşılığını birçok spor dalında olduğu gibi güreşte de alıyor olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Kızlarımız onlara olan güvenimizi boşa çıkarmadılar. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa ve Dünya şampiyonluğu. Milli Takım olarak büyük başarı elde ettik. Şampiyonada mücadele eden tüm güreşçilerimizi kutluyorum. Hedefimiz Avrupa ve Dünya şampiyonluğu." dedi.

 

“SPOR VE SPORCUNUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Milli Takım'da forma giyerek mücadele eden Çorlulu güreşçilerin elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “Güreşçi kızlarımız Gülsüm Bingöl, Esma Akkaya ve Kader Tekin'i yürekten kutluyorum. Balkan Şampiyonası'ndan bir altın, bir de gümüş madalya ile dönerek gurur kaynağımız oldular. Yolunuz açık olsun. Sporcularımızı yürekten kutluyorum” dedi. Sarıkurt, spor ve sporcuların yanında olmaya ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

 

Haber / Buse SERİN