Akman: Her alana hitap eden kurslarımız var

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Halk Eğitimi Merkezi olarak çeşitli kurslar açtıklarını söyledi. Kurslara katılımın yoğun olduğunu belirten Akman  "Kurslarımıza kat

GÜNDEM 7.10.2019 16:20:00 0
Akman: Her alana hitap eden kurslarımız var

Halk Eğitimi Merkezi olarak okullardaki sosyal ve sportif etkinliklere de destek verdiklerini ifade eden Necmi Akman, "Okullarda spor kursları açtık, drama, halk oyunları, satranç bunların yanında gençlik merkezi ile çalışıyoruz. Kurslara başvurunun belli bir süresi var kayıt yaptıracak vatandaşların acele etmesi gerekiyor.  Kurs kayıtlarımız devam ediyor." dedi. 

 

'GEÇEN YIL 186 ÖĞRENCİYİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRDİK'

 

Akman, "Meslek Liselerinde gençler için kurslar açıyoruz, takviye kurslarımız da var. Böylece gençlerimizin daha erken yaşta kendilerini geliştirmeleri için sertifika programlarına gitmeyi de öğretiyoruz. Mesela Veliköy'de birçok kurs açtık lise öğrencilerine. Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrenciler için kurslar açtık. Mezun öğrencilere ve açık lise öğrencilerine yönelik üniversiteye hazırlık kurslarımız var. Geçen yıl 270 öğrenci geldi 186 öğrencimizi üniversiteye yerleştirdik. Bu yıl üniversiteye hazırlık kursuna başvuran kişi sayısı 470'e çıktı. Bu öğrencilerimiz için 21 sınıf açtık. Yoğun bir şekilde kurslara devam ediyoruz, bu öğrencilerimizi üniversiteye yerleştirmek istiyoruz. Çalışmalarımız var. Kurslarımız yoğun talep almakta." şeklinde konuştu. 

 

'ÖZELLİKLE YABANCI DİL KURSUNA TALEP VAR'

 

Kurslara taleplerin sürekli olduğunu kaydeden Akman,  "Bir kursumuz bitince hemen diğer kurslarımıza devam ediyoruz. Halkımız kurslarımıza her zaman başvurabilirler. Yeterli grup oluştuğunda kurslarımızı açıyoruz. Özellikle yabancı dil kurslarımıza yoğun talep oluyor. Geçen yıl kurslarımıza 17 bin 270 kişi katıldı, bu sene daha yoğun talep olacağını düşünerek farklı binalarımızda, okullarımızda kurslarımızı açıp halkımızın isteklerine elimizden geldiği kadar cevap vermeye çalışıyoruz. Birçok kurumda birçok okulda kurslarımız devam ediyor. Atatürk İlkokulu’nu merkez yaptık, akşamları da okulları kullanıyoruz. Halk evlerini kullanıyoruz, kültür merkezini kullanıyoruz. Yani biz uygun olan her alanda kurslarımız ile halkımızın taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz. " dedi.

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR  

 

Akman, yeterli sayıya ulaşıldığında açılacak olan kurslarla ilgili şunları söyledi: “Kurslarımız diksiyon, işaret dili, işaret dili öğretici ve tercüman eğitimi, kadın üst giyim dikimi, kadın giyim modelistlik, makine nakışları, resim, dekoratif ahşap süsleme, üç boyutlu şekillendirme, aşçı yardımcılığı, ebru, takı yapımı, motorlu taşıt sürücüleri trafik ve çevre öğreticiliği, motorlu taşıt sürücüleri sınav sorumlusu, eğiticinin eğitimi, ücretli öğretmenler için özel eğitim uygulamaları, iş güvenliği ve işçi sağlığı, katı yakıtlı kalorifer ateşçisi, sıvı yakıtlı kalorifer ateşçisi, doğalgaz, sanayi tipi buhar kazanı yakma, İngilizce (A-1, A-2), Arapça, Osmanlıca, fotoğraf çekimi, gitar, bağlama, cilt bakımı, hijyen eğitimi, Türk halk oyunları, uygulamalı tiyatro-drama, satranç, ilk yardım, keman, yaş pasta yapımı ve çini kursu.  Her alana hitap eden kurslarımız mevcut. Kurslarımıza başvurular devam ediyor. İlgi duyan ve katılmak isteyen vatandaşlarımız başvurabilirler." 

 

Haber / Buse SERİN