Kapaklı'da yenilenen sınıf törenle açıldı

Kapaklı Cumhuriyet İlkokul'unda 'Veli işbirliği ile sınıf yapımı' projesi kapsamında yenilenen sınıf törenle açıldı. Cumhuriyet İlkokul Müdürü Havran Kaya Sökmen, "Sı

GÜNDEM 7.10.2019 14:30:00 0
Kapaklı

Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu’nda velilerin desteği ile yenilenen sınıfın açılışı dün saat 10:00’da Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nizamettin Çoban ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın katılımıyla yapıldı.

 

 

DARISI 16’NCI SINIFA

 

Açılışta konuşan Cumhuriyet İlkokul Müdürü Havran Kaya Sökmen, “Tabi her zamanki gibi mutluyuz. Çok emekler var bu sınıflarda. Amacımız sadece fiziksel ortamın iyileştirmesi değil, bunun içini doldurmak istiyoruz. İçini dolduracağımız yeri de fiziksel ortamın güzel nezih bir ortam olmasını amaçlıyoruz. Bu çalışmalarda bize en büyük desteği velilerimiz sunuyor. Malumunuz piyasa sıkıntılı ama velilerimiz büyük özveri ile çalışıyorlar. Başta sınıf temsilcilerimiz ve okul aile birliği başkanımız nezdinde tüm velilere teşekkür etmek istiyorum. Darısı 16’ncı sınıfı açtığımız güne inşallah.” dedi.

 

YAPILAN PROJELER ALKIŞI HAK EDİYOR

 

Okulun akademi ve sanatsal yönünün güçlendirmek istediklerini söyleyen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da, “Geçen yıl başlanılan sınıf yenileme etkinliği bu sene de devam ediyor. 15’inci sınıfı yeniledik. İnşallah tüm sınıfları yenileyeceğiz. Okul Müdürümüzün de belirttiği gibi aslında sadece fiziki şartlarla ilgilenmiyoruz. Okulumuzun akademi ve sanatsal yönünün güçlenmesini istiyoruz. Zaten eylül ayında Cumhuriyet İlkokulumuz Tekirdağ birincisi oldu. Yapılan projelerle eğitimin en iyi örnekleri seçildi. Bence bu bile alkışı hak ediyor tek başına.” diye konuştu.

 

KAPAKLI’DA LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDIK

 

Cumhuriyet İlkokulu, Sanayiciler İlkokulu ve İbni Sina İlkokulu’nun eylül ayında Tekirdağ’ın örnek okulları seçildiğini kaydeden Danışmaz “Biz bunlardan gurur duyuyoruz. İnşallah ekim ayında sunacakları projelerle dereceler alacaklarına ben inanıyorum. Cumhuriyet İlkokulu’ndan çıkan öğrenciler kayıtlarını yapacak ve liselerde girecekleri sınavla fen liselerine, Anadolu liselerine veya mahalli okullara gidip üniversiteye adım atacakları öğrenim hayatlarına devam edecekler. LGS sınavında Türkiye birincisi çıkardık. Daha dolu bir yıl geçeceğine inanıyorum” dedi. 4

 

İNŞALLAH OKULUN TAMAMI BÖYLE OLUR

 

Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nizamettin Çoban ise, “Benim bu ikinci sınıf açılışım. Gerçekten bu anlamda okul yönetimini, ilçe milli eğitim müdürümü, buna ön ayak olan değerli öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutluyorum. İnşallah bu yıl bu okulun tamamı bu şekilde olur diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten çocuklarımızın rahat eğitim göreceği bir sınıf olmuş. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE