Hayvanı sevmeyen insanı da sevemez

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kapaklı'da eğitim veren Emine Penbeten Adal Anaokulu ev sahipliğinde Kapaklı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Minik ellerin kocama

GÜNDEM 4.10.2019 17:01:00 0
Hayvanı sevmeyen insanı da sevemez

Dün saat 14.30’da düzenlenen etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve hayvan severler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, öğrencilerin sadece akademik yönden değil, sosyal, sportif, sanatsal yönden de gelişmelerini istediklerini belirterek “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonunda da bu konuya değinilmektedir” dedi.

 

“2 KANATLI KUŞLARA BENZETİYORUZ”

 

Öğrencileri 2 kanatlı kuşlara benzettiklerini söyleyen Danışmaz, kanadın bir tarafında akademik başarıyı, diğer tarafında ise sosyal, sportif ve sanatsal başarıyı gördüklerini belirtti. Birçok vatandaşın Belediyenin sosyal medya hesaplarına ve ihbar hatlarına ulaşarak sokak köpeklerinin toplanmasını talep ettiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de bunun yasa gereği mümkün olmadığını ifade ederek “Yasa gereği belediye olarak eğer bu hayvanların küpesi yoksa alıp kısırlaştırıyoruz. Operasyonun ardından aldığımız yere bırakıyoruz” dedi.

 

 

“HAYVAN SEVGİSİ OLMAYAN İNSANI DA SEVEMEZ”

 

Çocukluğunun hayvanlarla geçtiğini söyleyen Başkan Çetin, hayvan sevgisi olmayanın insanı da sevemeyeceğini vurgulayarak “Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile tanıştırmamız gerekiyor” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gelecek dönemlerde de farklı projeler düzenleyeceklerini kaydeden Çetin, “Bu dünya hepimizin, sokak hayvanlarına sahip çıkmamız, sevmemiz ve kollamamız gerekiyor. Hayvanlara sahip çıkılması gerekiyor” dedi. Yeni nesle hayvan sevgisinin öğretilmesi gerektiğini söyleyen Çetin, “Hayvanlar saf duygularla insanları seviyor” dedi.

 

SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI

 

Konuşmaların ardından öğretmen ve öğrencilerin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında hazırlamış olduğu serginin açılışı yapıldı.

 

Haber / Emre BOZ